Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:42 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pricopie 2.400 de şcoli din mediul rural şi mic urban vor fi conectate la internet

ro

02 Dec, 2013 18:52 1509 Marime text
Ministrul Educaţiei Remus Pricopie a anunţat, luni, că aproximativ 2.400 de şcoli din mediul rural şi din cel mic urban vor fi conectate la internet cu bandă largă în următoarele 6 luni.

"Este un proiect care va un impact foarte mare la nivelul şcolii româneşti dar şi la nivelul societăţii româneşti", a afirmat ministrul Pricopie.

La ministerul Educaţiei a fost semnat, luni, în prezenţa primului ministru Victor Ponta, contractul pentru furnizarea de produse şi servicii în vederea implementării programului "Internet în şcoala ta. Conectarea la internet broadband a unităţilor şcolare zona rurală şi mic urbană".

Valoarea contractului este de aproximativ 120 de milioane de lei, fără TVA, şi vizează facilitarea accesului public al instituţiilor de învăţământ din zonele dezavantajate din punct de vedere al accesului la mijloacele moderne de comunicaţii.

Prezent la semnarea contractului, ministrul delegat pentru Învăţământul Preuniversitar Mihnea Costoiu a afirmat că peste 710.000 de elevi şi 56.000 de profesori vor fi beneficiarii direcţi ai acestui sistem. Costoiu a punctat că sistemul va facilita reducerea decalajului educaţional dintre mediul urban şi mediul rural
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii