Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președinta Judecătoriei Făurei, Aurica Budescu, a fost reţinută

ro

29 Nov, 2014 14:58 1964 Marime text
Președinta Judecătoriei Făurei, Aurica Budescu, a fost prinsă în flagrat după ce a primit mită 1000 de euro. Ea a fost reținută și urmează ca instanța Curții de Apel Galați să decidă arestarea preventivă.​

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galaţi - au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pe o durată de 24 ore, începând cu data de 29.11.2014, ora 02:30, a inculpatei BUDESCU AURICA, preşedintele Judecătoriei Făurei, județul Brăila, în sarcina căreia s-a reținut infracţiunea de luare de mită.

Din ordonanța de reținere întocmită de procurori a reieșit că, în cauză există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la data de 04 noiembrie 2014, în calitate de preşedinte al Judecătoriei Făurei şi, implicit, de judecător, având repartizat spre soluţionare un dosar, a pretins de la un martor denunţător o sumă de BANI, în legătură cu soluţionarea favorabilă a dosarului, în care această persoană avea calitatea de petent contestatar al unui proces – verbal de sancţionare contravenţională.
Ulterior, la data de 28 noiembrie 2014, în legătură cu acelaşi dosar, care, între timp, fusese soluţionat prin înlocuirea sancţiunii amenzii contravenţionale, în cuantum de 20.000 lei, cu sancţiunea avertismentului, inculpata a primit de la martorul denunţător suma de 1.000 de EURO, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. În afară de prinderea în flagrant, la dosar ar exista și înregistrări, spun surse judiciare.

Instanța Curții de Apel Galați va decide astăzi dacă va emite mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Sursa: romanialibera.ro
Sursa foto: www.observatorulph.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii