Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţia Română face 12 percheziţii la această oră! Suspecţii sunt bănuiţi de contrabandă cu ţigări

ro

07 Jul, 2016 07:50 1891 Marime text
În această dimineaţă, poliţiştii din Alba efectuează 12 percheziţii la persoane bănuite de contrabandă şi deţinere ilegală de ţigarete, prin care ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 17.000 de lei. Vor fi puse în executare 7 mandate de aducere.

La data de 7 iulie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba efectuează 12 percheziţii în judeţele Alba (5) şi Cluj (7), la domiciliile unor persoane bănuite de operaţiuni ilegale cu tutun.

Din cercetări a reieşit că, începând cu septembrie 2015, 5 bărbaţi şi 2 femei, cu vârste cuprinse între 29 şi 63 de ani, din judeţele Alba şi Cluj, ar fi colectat, deţinut, transportat, depozitat şi comercializat ţigarete de contrabandă. Bunurile accizabile ar fi fost valorificate pe raza judeţelor Alba şi Cluj, de la domiciliile celor în cauză şi prin intermediul unor firme controlate de aceştia, precum şi în  pieţe şi târguri.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 17.000 de lei.

Poliţiştii vor pune în executare 7 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.
Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal a peste 10.000 de ţigarete.

La acţiune participă şi poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.
Activitatea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii