Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cei mai mulţi, în staţiunea Mamaia Peste 45.000 de români au venit pe litoralul românesc, de Rusalii

ro

02 Jun, 2015 16:21 1032 Marime text
Cei peste 45.000 de români care şi-au petrecut minivacanţa de Rusalii în staţiunile de pe litoralul românesc au cheltuit aproximativ şase milioane de euro, situaţia fiind peste aşteptările hotelierilor, care estimau un flux de 30.000 de turişti şi încasări de patru milioane de euro, informează stirileprotv.ro.
 
„Din păcate, statul nu s-a implicat în deschiderea sezonului şi nici asociaţiile de promovare nu au venit cu programe de atragere a turiştilor, iar meritul pentru succesul începutului de sezon se datorează exclusiv hotelierilor. În acest an, Rusaliile au reprezentat, de fapt, deschiderea sezonului estival pe litoral. Acum au sosit la mare adevăraţii turişti de litoral, care au venit pentru soare şi mare, spre deosebire de minivacanţa de 1 Mai, când cei mai mulţi români au ajuns la mare pentru cluburi“, potrivit unui comunicat al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), citat de stirileprotv.ro.
 
Cei mai mulţi turişti au fost în staţiunea Mamaia, unde hotelierii au fost nevoiţi să mai recurgă şi la refuzuri, deoarece unităţile de cazare au fost ocupate la capacitate maximă.  În această perioada au fost mulţi turişti şi în sudul litoralului, aproximativ 5.000, care au venit pentru linişte, verdeaţă, mare şi, desigur, soare.
 
„Este momentul că autorităţile locale să se implice mai mult, litoralul românesc are un mare potenţial şi poate concura cu litoralul ţărilor vecine. Anul acesta am primit semnale pozitive din partea Guvernului, care a redus TVA la pachetele de cazare, iar, începând cu 1 iunie, şi la alimente, ceea ce va duce la o scădere vizibilă a costurilor de vacanţă pentru toţi românii. Patronii din turism sunt gata să deschidă un nou capitol de colaborare privind relaţia mediului de afaceri cu autorităţile statului", a spus preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad, scrie stirileprotv.ro.
 
Anul trecut, au petrecut Rusaliile pe litoral circa 10.000 de români, faţă de 30.000 în anul 2013.


Sursa: stirileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii