Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii DIICOT la un grup infracţional organizat ce săvârşea trafic de persoane şi trafic de minori

ro

04 Feb, 2015 09:13 1558 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila şi Vrancea au efectuat astăzi un număr de 15 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi şi Sibiu, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale formată din zece persoane, specializată în comiterea de infracţiuni de trafic de persoane şi trafic de minori.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând din ianuarie 2013 membrii grupării, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au recrutat câteva zeci de persoane de sex feminin (inclusiv minore în vârstă 15 ani) în scopul practicării prostituţiei în cadrul a diverse locaţii pe raza municipiilor Galaţi şi Sibiu.

Pentru recrutarea tinerelor pretabile a fi exploatate sexual (de regulă persoane provenite din mediul rural, din familii dezorganizate, cu o situaţie materială precară sau cu un grad diferit de educaţie), membrii grupului organizat au colaborat infracţional cu diverşi racolatori şi au recurs la postarea de anunţuri de angajare (pentru o aşa-zisă activitate de masaj erotic) în diverse publicaţii din presa scrisă precum şi pe site - uri de profil.

Din activitatea de prostituţie a victimelor, membrii grupării au obţinute însemnate sume de bani, respectiv de peste 3.000 de lei zilnic.

Suspecţii urmează sa fie conduşi pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Galaţi, urmând ca la finalizarea acestei activităţi să se propună măsurile legale care se impun.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii