Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oprişan, despre cererea sa pentru demisia lui Zgonea

ro

18 Feb, 2015 20:42 1012 Marime text
Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan a declarat, astăzi, că cererea sa privind demisia lui Valeriu Zgonea de la şefia Camerei şi a Comisiei de Cod electoral a reprezentat o „chestiune simbolică”, arătând că a solicitat discutarea modalităţii de vot pentru preşedinţii de CJ în BPN şi CExN, informează Mediafax.

„În BPN a existat o discuţie absolut principială, pe argumente. Eu s-ar putea să nu mai candidez în 2016 la funcţia de preşedinte al CJ, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să facem o lege serioasă, solidă, modernă, pentru alegerea autorităţilor locale”, a spus Oprişan după BPN.

El a arătat că nu poate să fie de acord ca, după ce în 2008 s-a dat posibilitattea tuturor cetăţenilor să-şi aleagă direct conducătorii administraţiei publice judeţene, să se revină asupra acestei soluţii în 2015.

„Nu putem să venim în 2015 şi să spunem că nu e bună democraţia sau cea mai democratică soluţie prin care cetăţenii să participe la viaţa comunităţii. Aceasta este o abordare greşită. Am decis să purtăm discuţii la BPN de luni, discuţii în CExN, cu grupurile parlamentare, şi împreună vom adopta cea mai bună decizie”, a spus Oprişan.

Întrebat ce se întâmplă cu cererea sa prvind demisia lui Zgonea de la şefia Camerei şi de la cea a Comisiei de Cod electoral, Oprişan a spus că acest lucru a reprezentat o „chestiune simbolică”.

„Vă spun, a fost o chestiune simbolică, ca să ne trezim o dată pentru totdeauna şi să nu mergem cu măsuri heirupiste atunci când ele pot genera ce? Am trecut prin experienţa votului indirect, când un preşedinte de CJ era ales de 20-30 consilieri şi această formulă a generat corupţie pentru că pe bază de bani unii consileiri au fost mituiţi şi s-au făcut majorităţi altele decât cele alese de cetăţeni. Pe de altă parte dăm posibilitatea partidelor politice din Capitală să stabilească cine sunt preşedinţii de CJ”, a spus Oprişan.



Sursa: Mediafax
Sursa foto: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii