Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:50 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O delegaţie a Forţelor Navale Române, la sediul OSCE din Viena

ro

22 Nov, 2016 14:02 1751 Marime text
La sediul Organizaţiei de Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) de la Viena, a avut loc cea de-a XIV-a reuniune anuală a delegaţiilor celor şase state riverane Mării Negre, semnatare ale Documentului privind Măsurile de Creştere a Încrederii şi Securităţii în Domeniul Naval la Marea Neagră (CSBMs). România a fost reprezentată de o delegaţie de la Statul Major al Forţelor Navale, condusă de către comandorul Victor Guidea.

Reuniunea a avut ca obiectiv principal evaluarea modului de implementare a prevederilor CSBMs în anul 2016, precum şi proiecţia principalelor activităţi pentru anul 2017, în Domeniul Naval al acestei iniţiative regionale. La sfârşitul reuniunii şeful delegaţiei Federaţiei Ruse, domnul Anton Mazur, care a deţinut preşedinţia grupului de lucru, a înmânat stiletul naval, simbolul iniţiativei, noului preşedinte al iniţiativei regionale, comandorul Serter Tuncaltan, şeful delegaţiei Forţelor Navale ale Turciei.

Documentul CSBMs exprimă angajamentul Bulgariei, Georgiei, României, Federaţiei Ruse, Turciei şi Ucrainei privind creşterea securităţii în regiunea Mării Negre şi reprezintă o contribuţie semnificativă la stabilitatea generală în Europa. 


Sursa foto: osce.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii