Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Motivarea arestării presupușilor ucigași ai sirianului găsit mort într-un portbagaj

ro

26 Apr, 2015 12:22 1895 Marime text
Judecătorii Tribunalului București au publicat motivarea deciziei de arestare a presupușilor ucigași ai cetățenului sirian găsit într-un portbagaj. În document se arată că lăsarea în libertate a a soţiei sirianului şi a amantului acesteia nu doar că ar tulbura ordinea publică, ci şi mediul social, informează B1 TV.

„Există probe că lăsarea în libertate a inculpaţilor tulbură nu numai ordinea juridică, dar, în primul rând, mediul social, ocrotit de valorile sale fundamentale, prin normele dreptului penal şi procesual penal, această tulburare fiind susceptibilă de a se repeta în viitor, din cauza faptului că generează o stare de primejdie pentru raporturile sociale, pentru normala lor desfăşurare şi dezvoltare în interesul societăţii însăşi", notează judecătorii în motivarea deciziei de arestare, potrivit B1 Tv.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi are în vedere gravitatea deosebită a faptei, determinată de rezultatul letal produs, de modalitatea concretă de comitere a crimei, constând în faptul că cei doi au acţionat împreună, „conjugându-şi acţiunile, după punerea în prealabil a victimei în situaţia de a nu se putea apăra, sporindu-şi astfel şansele de reuşită infracţională, dar şi de circumstanţele de comitere a acesteia".

„Dacă pericolul pe care l-ar prezenta pentru societate lăsarea în libertate a inculpaţilor nu se presupune generic, ci trebuie dovedit, tot atât de evident este că nu putem susţine că nu există acest pericol pentru ordinea publică atunci când inculpaţii au produs prin fapta lor o încălcare a regulilor de convieţuire socială ca urmare a reacţiei declanşate de fapta comise", se subliniază în motivarea deciziei.

Mai mult, magistraţii care au dispus arestarea celor doi presupus criminali au luat în calcul şi rezonanţa socială a acestei fapte, existând posibilitatea ca lăsarea în libertate a inculpaţilor să creeze în rândul opiniei publice un sentiment de insecuritate şi să încurajeze alte persoane să comită fapte asemănătoare.

Soția și amantul au recunoscut crima în cazul sirianului găsit mort în portbagaj. Cei doi au luat decizia de comun acord. În noaptea de 13 spre 14 decembrie, aceștia l-au drogat cu calmante pe bărbatul de 52 de ani. Sirianul ar fi fost omorât, cel mai probabil într-una din reședințele celor doi soți.  Amantul femeii ar fi ajutat-o pe aceasta să pună cadavrul într-o valiză, pe care a lăsat-o ulterior în portbagajul mașinii în care a fost găsit.


Sursa: B1 TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii