Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:36 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul de Externe german propune crearea unei misiuni civile a UE pentru a lupta împotriva Ebola în Africa

ro

19 Oct, 2014 19:48 1543 Marime text
Ministrul de externe german, Frank-Walter Steinmeier, a propus astăzi înfiinţarea unei misiuni civile în cadrul Uniunii Europene destinată să combată epidemia de Ebola în Africa.

Obiectivul acestei misiuni ar fi să coordoneze eforturile partenerilor europeni angajaţi în lupta împotriva epidemiei de febră hemoragică şi să centralizeze trimiterea de echipament şi personal medical în regiunea afectată, a declarat ministrul german, în deschiderea Summitului Mondial al Sănătăţii, care se desfăşoară la Berlin, potrivit România TV.

„Europa trebuie să-şi conjuge mai bine capacităţile. Germania pregăteşte deja voluntari pentru regiunea aflată în criză. La activităţile de pregătire ar putea participa membri din alte ţări ale UE”, a spus ministrul german la summit, la care participă reprezentanţi din 90 de ţări şi care se va încheia miercuri.

Peste 5.000 de militari şi personal civil al armatei germane au răspuns apelului lansat de Ministerul Apărării de a participa ca voluntari la lupta împotriva Ebola. Un prim contingent a plecat acum câteva săptămâni în regiunea afectată, după ce în prealabil a fost instruit pe teme de securitate şi prevenţie.

Steinmeier va prezenta această propunere la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene care se desfăşoară luni la Luxemburg şi unde va fi discutat şi subiectul Ebola.

Sursa: România TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii