Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul bulgar de Externe Există intenția ca Bulgaria și România să primească un orizont de timp pentru aderarea la Schengen

ro

04 Apr, 2015 18:04 1208 Marime text
 
Ministrul bulgar de Externe Daniel Mitov susține că există intenția ca Bulgaria și România să primească un orizont de timp pentru aderarea la spațiul Schengen, informează agenția Focus, citată de B1 Tv. 

„Discuțiile privind (aderarea la) spațiul Schengen continuă și, până la un punct, sunt o chestiune diplomatică. Există intenția ca Bulgaria și România să primească un orizont de timp pentru aderarea la spațiul Schengen", a declarat Daniel Mitov.

„Sunt mai multe aspecte aici. În primul rând, suntem o graniță externă a UE și, ținând cont de riscul intrării unor combatanți străini, Bulgaria și România ar trebui să aibă acces deplin la Sistemul de Informații Schengen, pentru că, în caz contrar, lupta noastră nu va putea fi eficientă 100%", a comentat Mitov.

Șeful diplomației bulgare a mai precizat că în rapoartele privind aderearea României și Bulgariei la spațiul Schengen sunt semnalate progrese. 

„În al doilea rând, toate rapoartele constată progrese. Au existat numai rapoarte pozitive, dar, în același timp, nu există progrese reale în privința problemei aderării. Există semnale pozitive în ceea ce privește nevoia de a începe o anumită aderare treptată la Schengen pentru noi, precum și pentru România. Lucrăm la a obține, într-o primă fază, cel puțin aderarea cu granițele aeriene", a afirmat ministrul bulgar de externe. 



Sursa: B1 Tv
Sursa foto: ziuanews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii