Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:40 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Constanţa, copii cu autism îl aşteaptă pe Moş Nicolae

ro

05 Dec, 2013 12:00 1445 Marime text
Copii cu autism din cadrul Asociatiei Centrul de Autism Marea Neagra, au realizat in aceasta  saptamana in cadrul activitatilor de ART-TERAPIE impreuna cu un professor de ART TERAPIE specializat in SUA si Marea Britanie a unor papusi de grau (incoltitul graului este o traditie respectata
in majoritatea familiilor din Romania si se spune ca aduce noroc si sanatate pentru cei cel realizeaza).


De asemenea impreuna cu psihologii din cadrul centrului, micutii beneficiari au realizat fiecare cate un ciorap in care asteapta sa primeasca din partea lui Mos Nicolae dulciuri si bunatati in aceasta noapte. Parinti si terapeuti am fost cuprinsi de febra pregatirilor pentru aceasta zi si am incearcat prin tot ceea ce facem sa-i distram pe acesti micuti speciali . Chiar daca uneori uitam sau ne este greu sa credem ca si un copil special poate face lucruri la fel de frumoase ca si ceilalti, in astfel de zile ei incearca sa ne demonstreze ca pot realiza mai multe, decat putem noi sa banuim.

Pe langa bucuria si placerea ce le-au avut copiii pe parcursul desfasurarii activitatilor, am urmarit sa la  dezvoltam abilitati de socializare in grup, motricitatea fina si abilitatile artistice. Prin fiecare actiune ce o desfasuram in Centrul de Autism Marea Neagra incercam sa constientizam opinia publica si sa schimbam atitudinea fata de acesti copii speciali ce au demonstrat de cele mai multe ori ca pot avea si ei abilitatile pe care le are un copil tipic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii