Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis îl repinge pe Fifor, propus de Ponta la Ministerul Transporturilor

ro

15 Jul, 2015 14:25 1608 Marime text
 
Preşedintele Klaus Iohannis respinge propunerea de numire a lui Mihai Fifor în funcţia de ministru al Transporturilor. Acesta a fost propus la şefia acestui minister de către premierul Victor Ponta.

Şeful statului consideră că Mihai Fifor, care a fost propus la Ministerul Transporturilor de premierul Victor Ponta, nu are expertiza şi experienţa managerială necesară acestei funcţii.

„Președintele României a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a respinge propunerea de numire a domnului Mihai-Viorel Faur în funcția de ministru al Transporturilor, întrucât persoana nominalizată nu are expertiza și experiența managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor", se precizează în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale. 

Totodată, şeful statului a cerut ca premierul să desemneze o altă persoană la şefia ministerului.

„Președintele a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care să întrunească condițiile necesare pentru a fi numită în funcția de membru al Guvernului", se arată în comunicat.Mihai Fifor este preşedintele Comisiei pentru transporturi şi energie, dar face parte şi din Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen, din iulie 2013. În februarie 2013 a fost ales membru supleant în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.Postul de ministru al transporturilor este vacant după ce Ioan Rus a demisionat în urma declaraţiilor sale referitoare la românii din străinătate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii