Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Horia Simu rămâne în arest

ro

14 Jul, 2015 19:35 1339 Marime text
Horia Simu va fi cercetat în arest peventiv, după ce ICCJ i-a respins, astăzi, contestaţia în dosarul în care este acuzat de obţinerea unei despăgubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 55 milioane de euro, iar avocatul cercetat în aceeaşi cauză a fost pus sub control judiciar de Curtea de Apel Bucureşti (CAB). Decizia luată de Înalta Curte de Casaţi şi Justiţie (ICCJ) în cazul omului de afaceri Horia Simu este definitivă. El a fost arestat, pe 3 iulie, pentru 30 de zile de CAB, dar a contestat decizia.
Curtea de Apel Bucureşti a decis, azi, ca avocatul ieşean Constantin Zaharia-Lefter, cercetat în acelaşi dosar cu Simu, să fie pus sub control judiciar pentru 60 de zile. Decizia instanţei nu este definitivă, ci poate fi contestată atât de apărătorul din Baroul Iaşi, cât şi de Direcţia Naţională Anticorupţie.
Horia Simu este suspectat că, în perioada 2006 - 15 ianuarie 2008, a sprijinit şi înlesnit nerespectarea prevederilor legale de către preşedintele, vicepreşedintele şi membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), prin depunerea la un dosar de despăgubire a unui imobil a mai multor înscrisuri, printre care o adeverinţă medicală şi o expertiză extra-judiciară din 2006 întocmită de expertul Zizi Dumitrescu, prin care s-a prezentat fals o stare de sănătate precară şi o identificare greşită a terenului, pentru a acredita ideea de imposibilitate de restituire în natură şi de urgenţă în soluţionarea dosarului, potrivit procurorilor.

Sursa: gandul.info
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii