Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:44 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Va fi urmărit penal într-un nou dosar Dorin Cocoş, audiat în dosarul Bica

ro

30 Jan, 2015 10:12 1918 Marime text
Omul de afaceri Dorin Cocoş a fost adus, astăzi, din arestul Poliţiei Capitalei la DNA, pentru a fi audiat în noul dosar al Alinei Bica, în care au fost reţinuţi fiul acestuia Alin Cocoş şi Adriean Videanu.

 Potrivit unor surse judiciare, Dorin Cocoş a fost citat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a da declaraţii în dosarul fostei şefe a DIICOT Alina Bica disjuns din cel privind despăgubirea pentru un teren supraevaluat.

În acelaşi dosar, joi au fost reţinuţi Alin Cocoş, fiul lui Dorin Cocoş, preşedintele PDL Bucureşti, Adriean Videanu, şi Florentin Mihăilescu, fostul consilier al Alinei Bica. Procurorii urmează să ceară instanţei supreme arestarea preventivă a celor trei, dar şi a Alinei Bica, aflată deja în arest în dosarul în care este judecată pentru despăgubirea ilegală.

Potrivit unui comunicat al DNA, Alin Cocoş este cercetat pentru dare de mită şi trafic de influenţă, Adriean Videanu, pentru complicitate la abuz în serviciu, iar Florentin Mihăilescu, pentru complicitate la luare de mită.

În cauză, a fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale şi faţă de Alina Bica, pentru luare de mită (două infracţiuni), abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni) şi favorizarea făptuitorului.

Potrivit anchetatorilor, la data de 15 martie 2011, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, din care a făcut parte printre alţii şi Alina Bica, a aprobat raportul de evaluare prin care valoarea unui teren în suprafaţă de 130.535 mp (peste 13 hectare) a fost stabilită la suma de 377.282.300 de lei. Beneficiarul drepturilor litigioase, motivat şi de valoarea uriaşă a sumei pe care urma să o primească, a acceptat solicitarea inculpatului Cocoş Alin de a cesiona 25% din drepturile de despăgubire la trei persoane, indicate de acesta, în schimbul susţinerii cauzei sale la Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor.

În acest demers s-a implicat şi Florentin Mihăilescu, un apropiat al lui Alin Cocoş, care a intermediat relaţia cu Bica, pentru rezolvarea favorabilă a dosarului de despăgubire, spun procurorii.

În schimbul influenţei realizate, Alina Bica ar fi primit o cotă parte, egală cu a lui Mihăilescu, dintr-un teren situat în localitatea Snagov, judeţul Ilfov, în suprafaţă de 4.425 metri pătraţi, ce aparţinea unei rude a lui Alin Cocoş.


UPDATE, ora 10.25

Dorin Cocoş va fi urmărit penal într-un nou dosar. El va fi pus sub acuzare în dosarul în care a fost reţinut şi fiul său.

Cel mai probabil, pe numele lui Dorin Cocoş va fi emisă o nouă ordonanţă de reţinere. Acesta ar fi acuzat din nou de dare de mită şi trafic de influenţă, în legătură cu fosta şefă a DIICOT, Alina Bica.


Citeşte comunicatul oficial DNA pe ZIUA de Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii