Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul general BRD Băncile trebuie să-şi asume partea de responsabilitate şi costuri pentru creditele în franci

ro

12 Feb, 2015 14:46 909 Marime text
Băncile trebuia să informeze clienţii când au luat credite în franci elveţieni asupra riscurilor la care se expun, pentru că face parte din etica profesională a băncilor, iar dacă insituţia de credit are o parte de răspundere, trebuie să şi-o asume, apreciază directorul general BRD, Philippe Lhotte, informează Mediafax.

„Pentru clienţii care au luat la un moment dat credite în franci elveţieni, era important să fie informaţi cu privire la riscuri, banca trebuie să informeze clienţii, face parte din etica profesională a băncilor, din bunul simţ al meseriei noastre. Sunt clienţi care trebuia să ştie de la bun început că pot exista riscuri, printre care rata de schimb", a declarat joi Lhotte în conferinţa de presă ocazionată de anunţarea rezultatelor BRD pentru anul trecut.

El şi-a exprimat îndoiala că toţi cei peste 75.000 de debitori în franci elveţieni au fost informaţi corect şi avertizaţi asupra riscului de către băncile care i-au creditat.

„Există 75.000 de clienţi care au făcut credite în franci elveţieni şi nu sunt sigur că tot atâţia clienţi au fost avertizaţi de aceste riscuri", a spus Lhotte.


Sursa: Mediafax
Sursa foto: bancherul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii