Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum poți să dezgheți mai rapid parbrizul mașinii!

ro

07 Jan, 2017 10:07 5530 Marime text
 
Șoferii care vor să își scoată mașinile pe drumurile publice în această perioadă se confruntă cu problema geamurilor înghețate și aburite. România TV prezintă câteva sfaturi pentru dezghețarea mai rapidă a geamurilor de la mașină.
 
Porneşte căldura şi ieşi din maşină cât timp se încălzeşte soluția fiind mai eficientă. Deschide puţin şi geamul la şofer, pentru ca aerul să fie proaspăt când te urci în maşină.
 
Poţi încerca un lichid special pentru parbriz îngheţat. Însă NU utiliza niciodată apă fiartă pentru că există riscul ca acesta să crape din cauza diferenței de temperatură.
 
Dacă ai cum, poţi lasă deschis uşor un geam pe timpul nopţii. Astfel, nu vor mai îngheţa. Riscul este, însă, că la pornirea maşinii să ai necazuri cu geamurile aburite.
 
În ceea ce priveşte dezaburirea geamurilor, poţi încerca două variante: fie încălzeşti geamul, fie reduci umiditatea din interiorul maşinii. Pentru a încălzi geamul, foloseşte-te de dispozitivul de încălzire a maşinii la treaptă maximă şi să ai grijă că ventilaţia să fie setată pe modul dezaburire, mai eficientă deoarece direcţionează fluxul de aer către parbriz şi geamurile laterale.

Sursa foto: Vectorglass.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii