Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 4. Mesajul Margaretei Pâslaru Compozitorul Marcel Dragomir s-a stins din viaţă (video)

ro

09 Mar, 2015 13:44 3200 Marime text
Compozitorul Marcel Dragomir a încetat din viaţă. Anunţul a fost făcut pe Facebook chiar de fiul său. Marcel Dragomir este cunoscut în primul rând pentru colaborarea să cu Angela Similea, conform stirileprotv.ro.

"Cu mare durere în inimă şi în suflet, vă anunţ pe toţi cei care l-aţi cunoscut şi i-aţi iubit muzica, că minuntul om cu suflet de aur, tăticuţul meu scump, familist până în măduva oaselor, soţ dedicat, tată şi mare creator de muzică, a plecat la ceruri. Acolo unde e Un albastru infinit. Dumnezeu să-ţi odohnească sufletul, să-ţi lumineze calea şi să te vegheze, tăticul meu scump şi iubit."

Marcel Dragomir este unul dintre cei mai cunoscuţi compozitori români ai ultimilor 40 de ani. A debutat în 1972 cu piesă "N-aştepta" interpretată de Aurelian Andreescu şi a lucrat apoi cu Elena Cârstea, Corina Chiriac, Mihaela Mihai, Mihaela Runceanu şi mulţi alţii.

Marcel Dragomir a rămas însă în primul rând cunoscut pentru colaborarea cu Angela Similea, definitorii fiind piese precum "Un albastru infinit" şi "Să mori de dragoste rănită", însă cei doi au lansat o serie de şlagăre ce au devenit adevărate bijuterii ale muzicii uşoare româneşti. O altă colaborare de succes a fost şi cea cu Mirabela Dauer. Compozitorul a şi lansat la Electrecord albume de autor cu Mirabela Dauer ("Nopţi albe de dor" în 1989) şi Angela Similea ("Un roman de iubire într-un albastru infinit" în 1998).

UPDATE 4, ora 15.48. Mesajul Margaretei Pâslaru

Margareta Pâslaru a declarat pentru Agerpres: "Este o pierdere uriașă. Sigur, cuvintele sunt palide față de pierderea uriașă care nu se poate descrie în cuvinte. Am avut colaborări foarte frumoase. Mi-a oferit o piesă superbă, se intitula "Ce frumos zâmbește marea", și mă tulbură și acum absența lui, dar de câte ori ascult piesa aceasta știu că amintirea lui va continua, va rămâne și în sufletul ascultătorilor", a afirmat artista.

UPDATE 3, ora 15.15. Mesajul ministrului Culturii

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, își exprimă regretul pentru moartea compozitorului Marcel Dragomir și transmite condoleanțe familiei.
 
''Marcel Dragomir a plecat astăzi definitiv spre Un Albastru Infinit. Muzicianul s-a stins din viață, la vârsta de 70 de ani. De la debutul său, în 1972, cu piesa "N-aștepta" (interpretată de Aurelian Andreescu), a lansat zeci de șlagăre. A compus pentru Elena Cârstea, Corina Chiriac, Cornel Constantiniu, Emilia Dițu, Stela Enache, Mihaela Mihai, Mihaela Runceanu, Mirabela Dauer, însă cea mai productivă colaborare a fost cu Angela Similea. De la "Un albastru infinit" (1976) până la "Să mori de dragoste rănită" (1995), cei doi au scris o pagină de referință în istoria muzicii ușoare românești. Dumnezeu să-l odihnească! Condoleanțe familiei!'', scrie pe pagina sa de Facebook ministrul Vulpescu.

UPDATE 2, ora 15.10


În Colajul cu cele mai bune melodii pot fi ascultate melodii precum: „Să mori de dragoste rănită”, „te-am căutat”, „Un albastru infinit”, „Nufărul alb”, „Nu regret nimic”, „Mai rămâi şi nu pleca”, „Să te gândeşti din când în când la mine”, „Îţi aminteşti de mine”, „La revedere Iubirea mea”  sau „Între noi, tangoul!”.

UPDATE 1, ora 15.03. Cine a fost Marcel Dragomir


Marcel Dragomir s-a născut la 30 octombrie 1944 la Câmpina (judeţul Prahova). Studiile muzicale le-a început la Liceul George Enescu din Bucureşti (1961-1966), continuându-le la Conservatorul din Bucureşti (1966-1971).

A fost profesor de clarinet-saxofon la Şcoala Populară de Artă din Bucureşti (1971-1982); redactor principal la sectia de creaţie a Radiodifuziunii Române din Bucureşti (1984-1994). A susţinut emisiuni de radio şi de televiziune.

A făcut parte din jurii naţionale şi internaţionale de concursuri de muzică uşoară (Bratislava - 1972, Dresda - 1984, Slincev Briag - 1986).

A fost distins cu premii de creaţie la Festivalurile de muzică uşoară de la Mamaia (1974), Sopot-Polonia (1979) şi Rostock - R. D. Germană (1980), premiul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor (1979).

Sursa foto: jurnalul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii