Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNA cere explicații în legătură cu meciurile de la Euro 2016 de la TVR și Dolce

ro

02 Apr, 2015 22:23 1315 Marime text
 
CNA vrea să ceară explicații TVR și Dolce Sport în legătură cu drepturile de difuzare ale meciurilor de la Euro 2016. Reacția vine după ce Telekom a anunțat în această săptămână că a preluat drepturile pentru toate meciurile de la Euro 2016, 28 din 51 de partide fiind exclusive, informează paginademedia.ro.

23 din meciurile de fotbal sunt parte a unei opțiuni free-to-air care trebuie să fie difuzată de o televiziune cu acoperire națională, care nu a fost selectată încă, potrivit informațiilor paginademedia.ro.

Propunerea a venit din partea lui Valentin Jucan, membru CNA, cel care a prezidat ședința de astăzi. „În acest moment, disputa este neclară faţă de modul în care TVR va putea sau poate nu va putea să difuzeze acest eveniment considerat de importanţă majoră. În acelaşi timp, Dolce Sport a transmis, printr-un comunicat public, că dânşii au obţinut exclusivitatea pentru difuzarea acestor meciuri. Există o categorie de meciuri – free to air -, aşa cum e stabilită de Comisia Europeană. În acest moment lucrurile sunt neclare”, a spus Valentin Jucan.

„Pe noi ne interesează ca anul viitor să nu mai ajungem în situaţia în care românii nu pot să urmărească liber, fără abonamente, fără alte chichiţe, aceste meciuri. Solicitarea mea este să cerem un punct de vedere, o informare, urmând ca după aceea să vedem dacă ne putem pronunţa sau dacă putem face sugestii”, a mai spus Jucan.

Potrivit articolului 21 din Legea Audiovizualului, „Evenimentele de importanţă majoră pot fi difuzate în exclusivitate numai dacă difuzarea nu privează o parte importantă a publicului din România de posibilitatea de a le urmări în direct sau în transmisie decalată în cadrul unui serviciu de programe cu acces liber.”

În mod normal, marile evenimente sportive internaționale sunt difuzate de televiziunea publică, însă TVR trece prin dificultăți financiare. Pe de altă parte, TVR a anunțat printr-un comunicatcă postul public rămâne în cursa pentru Euro 2016.


Sursa: paginademedia.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii