Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:51 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea mai mare daună RCA din România. Iată cât şi pentru ce

ro

12 Jul, 2013 12:32 1723 Marime text
Urmaşii unui sătmărean decedat în 2011 într-un accident de maşină au obţinut în instanţă daune morale în valoare totală de 1,7 milioane de euro. Decizia nu este definitivă.

Mama, tatăl şi fratele unui bărbat decedat în urma unui accident rutier au obţinut, printr-o decizie a Tribunalului Satu-Mare, daune morale în valoare totală de 1,7 milioane de euro, scrie capital.ro.
Decizia nu este definitivă şi a fost deja atacată de către firma de asigurări însă este cea mai importantă daună încă  valabilă în România în condiţiile în care precedentul record a fost modificat de instanţele superioare. Era vorba despre o daună de 2 milioane de euro pe care avocaţii asigurătorilor au reuşit să o reducă la doar 900.000 de euro. Ambele cazuri vizează liderul pieţei locale de asigurări, Astra.

În accidentul vizat de decizia instanţei au murit mai multe persoane. În motivarea acţiunii se arată că pe data de 2 septembrie 2011, la urcarea pe Podul Decebal din Municipiul Satu-Mare, un autoturism marca Audi A4 condus de un şofer în vârstă de 20 de ani, în care se aflau două persoane printre care şi fiul reclamanţilor, a intrat în depăşire într-o zonă care nu permitea această manevră, cu o viteză de 100 de km pe oră, şi s-a izbit de un alt autovehicul condus regulamentar. Ambii pasageri au fost duşi la spital în stare gravă şi au decedat ulterior.

Sursa: Rrtv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii