Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cadoul pe care îl primesc de Mărțișor șoferii din România Cu cât vor fi reduse prețurile polițelor RCA de la 1 martie

ro

25 Feb, 2015 07:23 1628 Marime text
Autoritatea de Supraveghere Financiară a făcut, ieri, un anunț așteptat cu nerăbdare mai ales de ținerii care au obținut permisul de conducere.
 
Jumătate dintre societățile de asigurare vor reduce tarifele pentru polițele RCA, iar scăderea va fi una semnificativă: până la jumătate din nivelul actual. Potrivit tarifelor actuale, un tânăr de 21 de ani plătește 4400 de lei pe an asigurarea auto obligatorie, mult prea mult, consideră șoferii începători, relatează stirileprotv.ro.
 
Autoritatea de Supraveghere financiară a anunțat că cinci dintre dintre cele zece societăți care vând asigurări RCA, și au o cotă de piață cumulată de peste 52 la sută, vor reduce tarifele pentru tineri.
 
Autoritatea nu spune exact care vor fi noile tarife, ci doar că urmărește „utilizarea unor prime de asigurare pentru tineri de până la de 2,2 ori mai mari decât categoria majoritară, comparativ cu un nivel de 5 ori mai mare anterior." Adică tarifele vor scădea la jumătate, dar vor rămâne duble față de cele plătite de șoferii „mături", notează stirileprotv.ro.
 
În unele cazuri, șoferii sub 30 de ani plătesc 2-3000 de lei pe an pentru o poliția RCA. Așa că mulți dintre ei preferă să își înmatriculeze mașinile pe numele rudelor mai în vârstă. În aceste condiții, plătesc doar câteva sute de lei pe an pentru o poliția RCA.
 
Tarifele actuale sunt uriașe pentru tinerii șoferi, dar scad puternic odată cu vârstă.
 
Și celelalte cinci societăți de asigurări ar putea să anunțe reducerea tarifelor de la 1 martie, pentru că termenul limită până la care trebuie să anunțe noile tarife expiră sâmbătă.


Sursa: stirileprotv.ro
Sursa foto: antena3.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii