Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bloc din Brașov în pericol să se prăbușească. Toate apartamentele au fost evacuate

ro

09 Oct, 2017 08:18 1880 Marime text
Autoritățile din Brașov au decis evacuarea unui imobil din Brașov în care locuiesc 25 de persoane. Măsura a fost luată după ce s-a constatat că sub bloc s-a format o groapă, iar locatarii erau în pericol, informează RomaniaTv.  

Aceștia au fost evacuați și cayați, temporar la un cămin de bătrâni dinBrașov. Autoritățile au demarat procedurile pentru a rezolva situația. 

În urma unei expertize şi a recomandărilor Inspectoratului de Stat în Construcţii şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a decis evacuarea blocului situat pe strada Molidului nr. 33, după ce s-a stabilit că imobilul este în pericol de prăbuşire.
 

"Conform expertizei, s-a constatat existenţa unui gol rezultat din prăbuşirea terenului de fundare, pe o adâncime de 4,5 metri sub fundaţie şi o lungime de 4 metri, ceea ce are ca efect apariţia riscului de prăbuşire pentru construcţie. Astfel, s-a dispus evacuarea persoanelor care locuiesc în acel imobil, începând de astăzi. Accesul la imobil, cât şi în zona adiacentă va fi restricţionat, iar Poliţia Locală şi Inspectoratul de Jandarmi vor asigura şi paza imobilului", au anunţat reprezentanţii Primăriei Braşov, conform RomaniaTV.net

 
În bloc sunt 20 de apartamente, din care 16 locuite, cu un total de 25 de persoane, toţi adulţi. Patru dintre cele 25 de persoane sunt chiriaşi, astfel că municipalitatea le-a propus celor 21 de persoane, proprietari, cazarea în Căminul pentru persoane vârstnice din cartierul Noua, în camere de două paturi.

Sursa text și foto: RomaniaTV.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii