Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apple nu glumește! Vrea să construiască o mașină, dar au fost dați în judecată

ro

20 Feb, 2015 21:12 1459 Marime text
Apple Inc. lucrează de ceva timp în secret la producerea unei mașini și dorește să înceapă producatia până în 2020. Termenul - producătorii de mașini petrec de obicei între 5 și 7 ani pentru dezvoltarea unei mașini - prezintă agresivitatea acestui proiect și ar putea să pregătească terenul pentru duelul cu Tesla Motors Inc și General Motors Co, ambele având că țintă lansarea în 2017 a unui vehicul electric ce ar funcționa pentru 300km după o încărcare și ar costă sub 40.000 de dolari, relatează yoda.ro.
 
Cei de la Wall Street Journal spun că ar fi asemănătoare cu un minivan, o variantă considerată ciudată. Toate indicațiile trimit indică faptul că mașină va fii complet electrică - Apple a angajat recent oameni de la producătorul de baterii EV, A123 Systems, scrie yoda.ro.
 
Dați în judecată
 
Un producător experimentat de mașini petrece între 5 și 7 ani pentru dezvoltarea unei mașini până să o aducă pe piață, spune Dennis Virag, președintele Automotive Consulting Group. „Dacă începi de la 0, probabil se ajunge chiar la 10 ani. Este vorba despre o masinărie foarte complexă din punct de vedere tehnologic", notează yoda.ro.
 
Un proces intentat în această luna a oferit și informații despre eforturile Apple în acest proces. Compania a început în luna iunie „o campanie agresivă de abordare" a angajaților de la A123 Systems LLC din Waltham, Massachusetts, iar aceștia i-au dat în judecată.
 
Apple a angajat 5 oameni de la A123 și a mai încercat să aducă experți în baterii de la LG Chem Ltd, Samsung Electronics Co., Panasonic Corp., Toshiba Corp. și Johnson Controls Inc., conform procesului. CEO-ul Tesla, Elon Musk, le-a spus celor de la Bloomberg Businessweek luna această caută să-i ia angajații, oferindu-le un bonus la semnătura 250.000 de dolari și o creștere salarială 60%, scrie yoda.ro.



Sursa: yoda.ro 
Sursa foto: yoda.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii