Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă la Poliţia de Frontieră

ro

07 Jul, 2013 10:24 2165 Marime text

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat şi reţinut trei persoane, doi cetăţeni irakieni şi unul bulgar, care intraseră ilegal în România, pe jos, din R. Bulgaria, prin zona „frontierei verzi”. În apropierea frontierei, pe teritoriul României, au mai fost reţinuţi un cetăţean turc şi unul bulgar, care staţionau într-un autoturism marca Alfa Romeo, înmatriculat în R. Bulgaria, care intenţionau să-i transporte pe cetăţenii irakieni într-o ţară din spaţiul Schengen.

Vineri, în jurul orei 00.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negru Vodă au observat prin sistemul optronic de supraveghere trei persoane care se deplasau pe jos dinspre R. Bulgaria. Cele trei persoane au fost interceptate şi reţinute, la aproximativ 300 de metri, în urma unei acţiuni specifice a Poliţiei de Frontieră. Persoanele în cauză, doi bărbaţi şi o persoană de sex feminin, s-au legitimat cu cărţi de identitate cu însemnele statului bulgar. Verificările au stabilit faptul că documentele prezentate de cei doi bărbaţi sunt false, cei doi fiind cetăţeni irakieni. Din primele cercetări a rezultat faptul că cele trei persoane erau aşteptate pe teritoriul României de doi complici, care trebuiau să-i transporte cu un autoturism într-o ţară din spaţiul Schengen. Poliţiştii de frontieră au extins astfel cercetările în zona de frontieră, reuşind să identifice, pe comunicaţia Negru Vodă – Constanţa, un autoturism marca Alfa Romeo, înmatriculat în R. Bulgaria, în care se aflau un cetăţean turc şi unul bulgar. Cei doi bărbaţi au declarat faptul că au intrat legal în România, cu autoturismul în cauză, prin P.T.F. Negru Vodă, şi că intenţionau să-i preia pe cetăţenii irakieni în apropierea frontierei.
În cauză poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor irakieni şi bulgari actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, „complicitate la intrarea în ţară prin trecrea ilegală a froniterei de stat”,  „trafic de migranţi” şi „fals material în înscrisuri oficiale” ,
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii