Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Academia Americană de Film a luat mâsuri de urgență în urma scandalului de rasism

ro

23 Jan, 2016 12:12 1546 Marime text
 
În acest an, Academia americană de Film ia măsuri de urgență pentru diversitate etnică și reprezentare egală a sexelor. Asta, ca urmare a scandalului iscat de faptul că în acest an la Premiile Oscar nu a fost nominalizat niciun actor de culoare, notează româniatv.net.
 
Academia instituția care decernează bine cunoscutele premii Oscar, a fost criticată în ultima perioadă de timp pentru lipsa diversității membrilor săi și a anunțat ieri o serie de măsuri de urgență pentru a se deschide mai mult către femei și minoritățile etnice.
 
„Academia a adoptat niște măsuri istorice pentru a-și spori diversitatea” în special prin „dublarea până în anul 2020 a numărului femeilor și a reprezentanților minorităților etnice din rândul membrilor săi”, potrivit unui comunicat, mai scrie aceeași sursă.
 
Membri Academiei americane de film sunt majoritate bărbați albi între două vârste, iar acest lucru a declanșat noi polemici după ce a nominalizat doar actori albi pentru ediția din anul acesta a premiilor Oscar.
 
Mai multe personalități ale lumii cinematografice au decis să boicoteze din acest motiv ceremonia ce va avea loc la 28 februarie. Astfel regizorul Spike Lee, care a primit anul trecut un Oscar pentru întreaga carieră, dar și actorul Will Smith și soția sa, Jada Pinkett-Smith, nu vor participa la ceremonia din acest an, mai scrie româniatv.net. 



Sursa foto: tion.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii