Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost lansat un volum de interviuri cu Papa Francisc în 86 de țări

ro

12 Jan, 2016 19:53 1926 Marime text
 
Papa Francisc a susținut într-o carte de interviuri acordate ziaristului italian Andrea Tornielli prezentată astăzi la Roma că biserica trebuie să „încălzească inima oamenilor” și trebuie să fie alături de toți, inclusiv de homosexuali, persoane divorțate sau care practică prostituția, transmite EFE.
 
Volumul este intitulat „Numele lui Dumnezeu este Milostivire. Un dialog cu Andrea Tornielli”. Ascesta este tradus în 16 limbi și a fost pus în vânzare în 86 de țări. Lucrarea este un gen de document-manifest al Anului Sfânt al Milostivirii, jubileul inaugurat de suveranul pontif la 8 decembrie 2015 și care se va încheia la 20 noiembrie 2016.
 
Convorbirile reproduse conțin întrebările scurte și simple puse de ziaristul de la „La Stampa”, specialist în probleme ale Vaticanului, și răspunsurile ample, pline de povești și amintiri din propria viață a papei Bergoglio, potrivit agerpres.ro.
 
Papa a criticat lipsa de milostivire a Bisericii care refuză să efectueze slujba de înmormântare unui nou-născut care a murit fără a fi fost fost botezat.
 
De asemenea, în viziunea lui, „persoanele nu se definesc numai prin înclinațiile lor sexuală” și nimeni nu trebuie să uite că „toți suntem creaturi iubite de Dumnezeu, beneficiari ai iubirii sale infinite”. „Eu prefer ca homosexualii să vină să se confeseze, să stea în preajma Domnului, să putem să ne rugăm împreună”, a mai spus suveranul pontif, adăugând că astfel aceste persoane pot fi sfătuite, însoțite, arătându-li-se calea cea bună, mai scrie agerpres.ro. 


Sursa foto: paroquiassesvicente.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii