Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

100.000 de locuitori evacuaţi de frica inundaţiilor din Paraguay

ro

24 Dec, 2015 12:08 1192 Marime text
Circa 100.000 de locuitori din Paraguay au fost evacuați din calea apelor în creștere ale unui râu cu doar câteva zile înainte de sărbătorile de Crăciun, informează agenția Xinhua.

Primarul din capitala Paraguay-ului, Asuncion, Mario Ferreiro, a descris inundațiile ca fiind o "tragedie umanitară". "Trăim în vremuri de criză în Asuncion", a spus Ferreiro. "Sunt cele mai grave inundații din ultimii 20 de ani. O tragedie umanitară pe scară largă", a subliniat oficialul local, citat de Xinhua.

Primarul, care tocmai a preluat mandatul sâmbăta trecută, a declarat că "situația este critică ... avem 20.000 de familii care locuiesc în adăposturi precare".

Potrivit Secretariatului Național de Urgență (SEN), râul inundabil Paraguay ar urma să-și înceapă retragerea apelor între lunile ianuarie și februarie. Dar va inunda din nou în luna martie, a avertizat Ferreiro.

Președintele Republicii Paraguay, Horacio Cartes, a recunoscut că guvernul are o "îndatorire importantă" față de familiile sărace alungate de puhoaie din casele lor situate în zone joase, inundabile și a promis că sinistrații vor fi relocați.
"Atâta timp cât nu se mută în zonele mai înalte, inundarea caselor va continua", a spus Cartes.


De marți, râul Paraguay a crescut până la 7,61 de metri în capitală, depășind recordul din 2014 de 7,38 metri, acestea fiind cele mai grave inundații din anul 2000 până acum.

Cel mai înalt nivel pe care râul Paraguay l-a atins vreodată a fost 9,10 de metri în anul 1983, menționează agenția Xinhua.
Sursă foto: www.publika.md
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii