Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:51 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi speranţe pentru suferinzii de dureri lombare cronice Specialiştii au găsit metoda prin care putem reduce intensitatea durerilor

ro

27 Mar, 2013 08:11 2934 Marime text
Osteopatia ar putea reduce simptomele milioanelor de oameni care suferă de durere lombară cronică, demonstrează un studiu recent.

Având în vedere că nu există un remediu pentru durerea lombară cronică, a doua problemă în topul celor mai frecvente condiţii neurologice, osteopatia oferă noi speranţe pentru milioane de suferinzi.

Osteopatia presupune tratarea ambulatorie a pacienţilor prin manipularea articulaţiilor şi aşezarea lor acolo unde le este locul, relaxarea muşchilor suprasolicitaţi şi masarea ţesuturilor moi.

„Cred că abonarea oasteopată este diferită [de cea chiropractică] pentru că are o perspectivă mai largă care nu se limitează doar la examinarea şi tratarea zonei lombare”, a explicat Dr. John Licciardone, specialist în osteopatie şi coordonatorul studiului.

La cercetare au luat parte 455 de pacienţi împărţiţi în două grupe, una care a servit ca grup de control şi o alta, drept grup de studiu.  Cei din grupul din studiu au fost trataţi timp 8 săptămâni prin 6 şedinţe de osteopatie, în timp ce participanţii din grupul de control au primit un tratament placebo.

După încheierea tratamentului, 63% din indivizii incluşi în grupul de studiu au raportat o îmbunătăţire moderată a stării lor de sănătate, iar jumătate dintre ei au declarat că durerea lombară li s-a diminuat semnificativ. Prin comparaţie, 46% dintre pacienţii care au primit tratament placebo au mărturisit că au înregistrat o diminuare moderată a durerii, în timp ce 35% au declarată că durerile li s-au diminuat substanţial.

Articolul integral aici: descopera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii