Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou yacht în Portul Mangaliei

ro

21 Jul, 2013 14:59 4310 Marime text
Portul Turistic din Mangalia a fost în acest weekend gazda unui eveniment apreciat în rândul turiştilor, dar şi al localnicilor. Este vorba despre lansarea la apă a ambarcaţiunii Clubului Nautic Callatis, un proiect derulat prin fonduri europene, ce urmăreşte valorificarea turismului nautic în zona tranfrontalieră Mangalia-Balcic.
Pasionaţii de plimbări nautice au avut ocazia să se relaxeze la bordul velierului şi să admire marea din larg. Prima plimbare s-a efectuat în perimetrul Portului Turistic spre încântarea turiştilor, dar şi a localnicilor. La rândul lor, partenerii bulgari, aflaţi la bordul ambarcaţiunii, s-au declarat mulţumiţi de clipele de relaxare petrecute pe yacht. Iar detaliile tehnice le-au aflat de la cunoscători.

“Sistemul de rezervă și de manevră este constituit dintr-un motor undeva în mijlocul navei de 30 de cai putere”, a declarat cmrd. Gabriel Comloşanu.

“Noi am fost încântați să participăm alături de primăria Mangalia în acest proiect care a fost necesar pentru nevoile Mangaliei, și sper ca și-n viitor să avem mai multe proiecte în folosul comunităților noastre. Ne puteți vizita oricând. Chiar în săptămâna care vine avem o săptămână dedicată Mării Negre și o să avem mai multe evenimente dedicate Mării”, a declarat Diana Kostova, consilier Direcţia de Proiecte Europene, Primăria Balcic.

Ambarcaţiunea, în valoare de aproximativ o sută de mii de euro, are o sufragerie, o mini-bucătărie şi trei dormitoare, un spaţiu primitor pentru a petrece clipe magice la bordul acesteia. Yachtul va putea fi utilizat de operatorii în turismul nautic, precum şi de localnicii şi turiştii care doresc să îl închirieze cu diferite ocazii.

Velierul este parte din proiectul Clubului Nautic Callatis, un centru logistic de afaceri în domeniul nautic. Clubul va găzdui, la jumătatea lunii august, operatori în turismul nautic şi va avea spaţii adecvate pentru organizarea de evenimente specifice. Astfel, se urmăreşte dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere de sprijin în afaceri pentru prestatorii ce activează pe segmentul de agrement nautic.

„Yacht-ul nu este achiziționat ca atare, ci face parte din marele proiect care se numește Clubul Nautic Callatis, care în integralitatea lui are ca scop promovarea turismului, promovarea municipiului Mangalia, încurajarea activităților de yachting, atragerea marilor yacht men de pe litoralul de vest al Mării Negre, în acest punct, în Mangalia, un oraș, un municipiu și un port care sperăm să devină principala atracție a yachtingului din această zonă a Mări Negre”, a declarat Ovidiu Mihalache, consilier al primarului Mangaliei.

Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 1,4 mil. de euro, iar pe durata implementării lui, vor avea loc mai multe activităţi de promovare şi informare, precum şi o croazieră de-a lungul coastei româneşti a Mării Negre.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii