Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Românii “fug” de bănci

ro

19 Aug, 2014 15:49 1747 Marime text
Românii îşi pierd încrederea în bănci. Oamenii spun că nu mai sunt dispuși să contracteze credite din cauza dobânzilor mari. Puțini mai sunt cei care se încumetă să facă un împrumut la bancă. Principala cauza o reprezintă dobânzile mari, ceea ce face din bănci ultimul loc în care românii apelează pentru solicitarea unui credit. “Nu am încredere în bănci, pentru că au multe comisioane și nu prea îți dau dobândă atunci când faci un deposit bancar. Nu intenționez să iau un credit”, ne-a spus un bărbat, nemulțumit de modalitatea de lucru din sistemul bancar românesc.

„Foarte puțină încredere am în băncile noastre. Nu consider că este cazul să iau un credit”, ne-a transmis o doamnă de vârsta a treia. „Nu am încredere în bănci și nu sunt dispusă să iau un credit, pentru că au dobânzi care fluctuează, niciodată nu spun ceea ce trebuie și întotdeauna există ceva care se ascunde”, ne-a spus o tânără din Năvodari. Cei mai mulți dintre români consideră că băncile au avut un rol decisiv în criza economică cu care ne confruntăm de câțiva ani de zile.

“Practic, băncile au declanșat criza. Prin dobânzile mari care se iau și prin toate celelalte politici financiare, băncile sunt principalele vinovate de actuala criză”, a precizat un bărbat.

“Băncile au un rol important în actuala criză economică. Practic, ele au declanșat-o prin politica facilă de acordare a creditelor”, ne-a spus o pensionară. Daca ar scăpa de datorii, cea mai mare parte a românilor ar sta pur şi simplu liniştiţi, restul ar investi într-o casă sau mașină, iar unii ar călători în străinătate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii