Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Revelionul pe stil vechi a fost sărbătorit și la Constanța

ro

14 Jan, 2014 15:26 2261 Marime text
A venit rândul creștinilor ortodocși de rit vechi să aștepte cu nerăbdare numărătoarea dintre ani! Revelionul după calendarul Iulian a fost sărbătorit, la Constanța cu o petrecere de pomină, într-unul dintre cele mai populare restaurante de la malul mării. S-a cântat, s-a dansat și la 12 noaptea s-au spart pahare pentru ca Noul An să fie unul plin de noroc!
Cu zâmbetul pe buze, plini de optimism și voie bună și înconjurați de prieteni! Așa au întâmpinat trecerea în Noul An cei care sărbătoresc Revelionul în noaptea de 13 spre 14 ianuarie, după calendarul Iulian. La Constanța nu sunt deloc puțini, iar noaptea trecută, i-am găsit în mijlocul petrecerii într-unul din localurile care au organizat Revelionul pe stil vechi, exact cum spune tradiția!
 
“Desigur, suntem în această seară alături de basarabeni [...] o să spun și eu “La Mulți Ani”, pentru cei care intră în această noapte în Noul An. O ocazie foarte frumoasă de a petrece alături de prieteni, alături de toți cei care vor să descopere și aceste tradiții la Constanța”, a declarat Corina Martin, președintele ANAT.
 
“Toți românii am sărbătorit Revelionul pe 31. Astăzi este Revelionul pe stil vechi. Nu putem să-I spunem rusesc, chiar dacă mulți îi spun rusesc [...] sărbătoresc nu numai rușii, ci și ucrainenii și o parte din Republica Moldova”, a spus Maria Palade, patroana localului în care s-a sărbătorit Revelionul pe stil vechi.
De la petrecerea anului nu au lipsit mesele încărcate cu bunătăți, tradiționala țuică și nici lăutarii care au întreținut atmosfera și i-au ținut pe petrecăreți în picioare până dimineață.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii