Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Poligon reabilitat la Tortoman

ro

03 Oct, 2014 17:05 2154 Marime text
S-a inaugurat poligonul de tragere cu armament de infanterie de la Tortoman! Înființat în anul 1961, ca urmarea schimbului de terenuri dintre Ministerul Agriculturii și M. Ap. N., poligonul a fost uitat de vreme... şi a ajuns în paragină. Aşa că Batalionul 911 Infanterie “Capidava” a luat iniţiativa de a reamenaja locaţia. În prezent militarii beneficiază de condiţii optime pentru instrucţie şi pregătire.
La inaugurare au fost prezenţi comandanții unităților militare, dar şi reprezentanţi ai jandarmeriei şi administrațiior locale din Medgidia, Tortoman și Cuza Vodă. Invitat de onoare a fost col. Adrian Soci, comandantul Brigăzii 9 Mecanizate „Mărăşeşti".
Noul poligon răspunde cerințelor impuse pentru executarea tragerilor individuale cu mai multe categorii de armament. Potrivit oficialilor facilitățile locaţiei sunt multiple.
Comandantul unității este mulțumit de această realizare. După mult timp în care s-a muncit din greu pentru redeschiderea poligonului, se poate spune că visul militarilor a fost împlinit.
"Acest poligon reprezintă pentru ei un loc unde nu numai se instruiesc, ci este și un loc unde militarii se cunosc mai bine, se execută și coeziune în cadrul echipelor, grupelor și în cadrul unor subunități mai mari", ne-a declarat colonel Alexandru Jugaru,comandantul Batalionului 911 Infanterie „Capidava”.
Pentru reabilitatea poligonului unitatea militară a primit sprijinul primăriilor din Tortoman și Cuza Vodă, iar pe viitor se speră să se găsească un partener şi în rândul reprezentanţilor autorităților de la Medgidia. Meritele redeschiderii poligonului aparţin întregii echipe a batalionului 911 Infanterie Capidava.
"A fost o activitate care a fost programată de ceva vreme. Eu sunt proaspăt venit în această unitate, pentru că am absolvit școala abia în luna august, iar în septembrie am început lucrul la batalionul de infanterie. Sunt mândru de locul în care am ajuns", ne-a spus unul dintre militari.
"Noi avem cunoștințele necesare ca să executăm niște misiuni de luptă, așa că nu putem decât să le urăm soldaților spor la treabă", ne-a transmis unul dintre comandanții grupelor de lucru.
Tăierea panglicii a fost urmată de sfințirea clădirii administrative. Însă nu au lipsit tragerile care demonstrează că poligonul este unul sigur şi modern.
După prezentarea făcută de către reprezentanţii Batalionului 911 Infanterie Capidava, comandantul Brigăzii 9 Mărășesti a ajuns la concluzia că Poligonul de la Tortoman corespunde normelor legale, iar militarii au primit liber la tragere!

Sursă foto: TV Alpha Media Medgidia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii