Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV O nouă şansă pentru copiii cu malformaţii

ro

30 Sep, 2014 20:05 2332 Marime text
Mai mulţi copii cu malformaţii vor avea şansa să se bucure de o viaţă normală. Patru chirurgi din Koln şi Salzburg vor sosi în această săptămână la Spitalul Judeţean Constanţa unde vor forma echipa mixte alături de medicii români. Ei vor încerca să opereze timp de patru zile cazurile ce necesită atenţie imediată.
Patru medici chirurgi de la clinici celebre din Germania şi Austria vor sosi la Spitalul Judeţean Constanţa. Alături de cei mai buni medici costănţeni ei vor încerca să le ofere o viaţă normală mai multor copii cu malformaţii.
“În Salzburg este un centru de excelență. Acolo vin copii din toată lumea. Este vorba despre tehnici chirurgicale, despre oameni care au foarte multă experiență pe zona asta de malformații și vin să ne împărtășească din experiența lor, iar noi să o facem la un nivel cât mai ridicat”, a declarat dr. Dănuţ Căpăţînă, manager Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.
De-a lungul a patru zile, medicii vor încerca să opereze cât mai mulţi copii. Din primele estimări se pare că vor fi posibile maximum nouă intervenţii chirurgicale.
“Ne-am înfrățit și cu colegii de la ORL. Vom face un workshop pentru rezolvarea unor cazuri dificile care nu ar fi posibil să fie rezolvate decât prin tratament în străinătate. Tratamentul care putea fi făcut în străinătate pentru un singur copil, se va face aici pentru mai mulți copii, cu participarea chirurgilor”, a afirmat dr. Dumitru Tica, medic şef Secţia Pediatrie-Ortopedie.
Micuţii ce vor intra în operaţie vineri sunt deja internaţi în spital, aici unde sunt pregătiţi pentru intervenţiile chirurgicale. O astfel de operaţie costă la clinica din Salzburg aproximativ 30 000 de euro, bani ce reprezintă o avere pentru majoritatea familiilor din România. Pentru copii aceasta reprezintă poate o şansă unică.
Costurile de transport şi de cazare ale medicilor străini vor fi suportate de o asociaţie umanitară canadiană recunoscută la nivel mondial pentru astfel de acte caritabile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii