Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Nu vor să plece din locul în care au stat o viață întreagă!

ro

04 Oct, 2013 11:34 2095 Marime text
Rromii evacuați de la Eforie nu se lasă duși, sub niciun chip, din cartierul unde au locuit toată viața și au familii! Asta în ciuda deciziei Primăriei de a desființa barăcile în care aceştia stau ilegal, pe domeniul municipalității. Măsura autorităților a declanșat valuri în opinia publică! Evacuarea îi afectează și pe minorii rromi, iar organizațiile care apără drepturile copiilor au luat deja atitudine!
Zeci de familii de rromi își petrec noapțile sub cerul liber sau în adăposturi improvizate, fără geamuri sau uși, pe temperaturi de minus două grade Celsius. Nu au unde să se ducă pentru că au fost dați afară din locuințe de cei de la Primărie. Familia Suliman are cinci copii, iar femeia urmează să îl aducă pe lume pe al șaselea.
Ca ei sunt mulți alții. Până acum, peste 100 de persoane au rămas fără adăpost, după ce autoritățile locale au intrat cu buldozerele peste barăcile în care stăteau.  55 de minori au intrat deja în atenția Organizației "Salvați Copiii!"
“Au fost încălcate grav drepturile fundamentale ale copiilor [...] de aceea ne gândim la nevoile primare – nevoia de hrană, nevoia de hăinuțe, de asistență medicală [...] încercăm să-i ajutăm urgent cu chestiile astea”, a declaratLoredana Turiceanu, reprezentanr Organizația "Salvați Copiii!"

Edilul din Eforie spune că nu a făcut altceva decât să respecte legea. 
„Dacă noi vom mai fi în continuare tracasați și hărțuiți că aplicăm legea în România, înseamnă că va trebui să schimbăm legea și să spunem că oricine din România poate să construiască oriunde vrea, poate să-și depoziteze gunoaiele unde vrea, poate să se așeze unde crede el, poate să fure tot ce vrea, pentru că are drepturi, dar numai dacă face parte dintr-o anumită minoritate”, a declarat Ovidiu Brăiloiu, Primarul din Eforie.
În plus, autoritățile locale spun că au fost amendate, în repetate rânduri, pentru munții de gunoaie și focarul de infecție din cartierul demolat.Ca soluție de compromis, o parte din acești oameni au fost cazați, temporar, în clădirea dezafectată a unei foste școli din Eforie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii