Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Licoarea lui Bachus face victime

ro

14 Oct, 2013 18:56 1830 Marime text
Procesul de fabricare a vinului de casă era cât pe ce să facă două victime la Constanţa. Un bărbat și o femeie au fost salvaţi în ultima clipă de la moarte, de un vecin, după ce s-au intoxicat cu dioxid de carbon produs de fermentația mustului. Bărbatul care locuiește în cartierul constănţean Palazu Mare a coborât în pivniță cu intenția de a verifica damigenele cu vin, dar a leșinat instantaneu din cauza vaporilor de alcool emanați de fermentația mustului. Șocată de cele întâmplate soția a început să țipe, iar o vecină le-a sărit în ajutor. Numai că imediat ce a intrat în beci, i s-a făcut rău din cauza dioxidului din aer.
 
“ Pompierii militari au fost solicitați pentru salvarea a două persoane care s-au intoxicat cu gaze într-un beci. La sosirea echipajelor cele două persoane erau scoase deja de către vecini.” a declarat Paula Anghel, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.
 
Salvarea a venit de la un tânăr care se afla întâmplător prin zonă.
 
“Am intrat repede înăuntru. Când i-am văzut cum se zbăteau, am intrat și l-am scos întâi pe dânsul apoi pe doamna. Am simțit și eu mirosul dar mi-am ținut respirația cât am putut.” a spus vecinul salvator Brumea Georgel.
Victimele au fost transportate la spital unde au primit îngrijirile medicale necesare.
 
„Femeia era conștientă, dar bărbatul era confuz. Li s-a acordat primul ajutor și au fost stabilizați.” a spus Ionuț Cealera, medic la Urgență.
 
Deși starea bărbatului şi a femeii este stabilă, cei doi vor mai rămâne internaţi pentru investigații amănunţite.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii