Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV A început a doua sesiune

ro

18 Aug, 2014 16:11 1910 Marime text
Cei care nu au reuşit să obţină diploma de bacalaureat în prima sesiune, dar şi absolvenţii din anii precedenţi aflaţi in aceiaşi situaţie pot dovedi că şi-au îmbunătăţit cunoştinţele la sesiunea de toamna a examenului maturităţii.
 
„S-au înscris 2680 de candidați, din care 1861 din serie curentă și 819 din serie anterioară. Pot susține examenul de bacalaureat ori de câte ori doresc, numai că din a treia sesiune încep să plătească probele de examen”, ne-a declarat Alina Niţu, inspector IŞJ Constanța.
 
Absolventii au părut mai degrabă îngrijoraţi de probele viitoare, cea de astăzi fiind considerata cea mai uşoara. „Am fost ok, dar m-am panicat pe moment. M-am descurcat bine; mi-a picat un text de psihologie interpersonală”, ne-a spus una dintre absolventele de clasa a XII-a.
 
„La prima probă nu îmi fac eu probleme. Eu am picat la mate, dintr-o prostie”, a ținut să precizeze unul dintre candidații la examenul de bacalaureat.
 
„Dacă știi, te descurci destul de bine. Mi-a picat un text argumentativ. A fost foarte ușor. La oral, așteptările sunt ok; la scris, mai vedem”, ne-a spus o altă absolventă.Pe treptele Colegiului Naţional Mihai Eminescu am întâlnit chiar şi o persoană în vârstă de 46 de ani, care a susţinut pentru prima dată în viaţă o probă de bacalaureat.
 
„Este prima oară când susțin examenul de bacalaureat, deși am 46 de ani. Vreau să încurajez copiii să învețe și să nu bată străzile și barurile. Este mai important să treci în viață peste acest tip de examen”, ne-a spus doamna(foto), aflată la primul examen important din viața ei.
 
Cea de a doua sesiune de bacalaureat se desfăşoară în şapte centre de examen acreditate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa. Bacalaureatul continuă cu evaluarea competenţelor digitale între 21 şi 22 august. Rezultatele evaluării competenţelor se exprimă prin acordarea calificativelor mediu, avansat sau experimentat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii