Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi ce inaugurări pregăteşte Primăria Ostrov

ro

27 Jul, 2012 02:10 2693 Marime text
Ostrov_Dragomir_Nicolae.jpgPrimăria Ostrov va inaugura în maxim trei săptămâni lucrările realizate prin Măsura 322 privind renovarea şi dezvoltarea satelor. De asemenea, primarul Niculae Dragomir a anunţat că în curând va începe promovarea turistică a localităţii.

Potrivit primarului Niculae Dragomir, de câteva luni s-a lucrat concomitent la sistemul de canalizare şi la staţia de epurare, dar şi la construirea unei grădiniţe, care reprezintă un obiectiv nou de investiţie, precum şi la asfaltarea a 1,5 kilometri de drum, în cadrul Măsurii 322. Pe aceeaşi măsură s-a avut în vedere dotarea Muzeului Sătesc din Ostrov. Pentru realizarea lucrărilor, au fost investiţi 2.500.000 de euro, şi, potrivit primarului Niculae Dragomir, în maxim trei săptămâni toate cele patru obiective vor fi inaugurate.

Zona Adamclisi - Ostrov, în atenţia marilor operatori turistici

SC Dacris Prod SRL a câştigat în urma unei licitaţii publice contractul de prestări servicii de concept, design, machetare şi tipărire a materialelor de promovare turistică în cadrul proiectului iniţiat de Primăria Ostrov şi numit „Visul Împăratului Traian". Valoarea contractului este de 134.755 de lei fără TVA, iar în baza acestuia Dacris Prod s-a angajat să realizeze şase tipuri de pliante, trei tipuri de broşuri şi zece tipuri de hărţi destinate promovării turistice a zonei Ostrov - Adamclisi din judeţul Constanţa, prin intermediul traseelor turistice Constanţa - Adamclisi - Ostrov şi Mangalia - Adamclisi - Ostrov. În total, vor fi tipărite 900.000 de pliante, 3.000 de broşuri, 15 afişe, 3.000 de flyere, 1.500 cărţi poştale şi 20 de fotografii. Potrivit primarului, firma câştigătoare se va ocupa şi de distribuirea materialelor de promovare turistică în toate staţiunile din Constanţa, în Delta Dunării, pe Valea Prahovei, dar şi în comunele Adamclisi şi Ostrov. În aceleaşi zone se vor realiza şi expoziţii de promovare a proiectului „Visul Împăratului Traian", a menţionat Niculae Dragomir. „În primul rând, ne dorim ca proiectul să-şi atingă scopul şi anume să ajungă să ne cunoască lume cât mai multă, în special cei care lucrează în turism. Ne dorim ca zona aferentă comunelor Ostrov şi Adamclisi să fie cuprinsă în traseul marilor operatori turistici", a precizat primarul. Turiştii vor fi îndemnaţi să viziteze punctele turistice din fiecare localitate. În Ostrov pot fi vizitate Cetatea bizantină Vicina de pe Insula Păcuiul lui Soare, Mănăstirea Dervent şi Izvorul Tămăduirii, Cetatea Durostorum care se află pe teritoriul vecin, la bulgari, Pădurea Esechioi, Drumul Vinului de pe dealurile dunărene, cu podgoriile sale, şi Lacul Bugeac.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii