Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studii de fezabilitate pentru canalizare şi asfaltări, la Saligny

ro

18 Apr, 2013 00:00 2583 Marime text
Primarul comunei Saligny are în acest an ca prioritate introducerea reţelei de canalizare şi asfaltarea tuturor străzilor din comună. Pentru ca acest obiectiv să devină certitudine, şeful autorităţii locale a comandat două studii de fezabilitate, unul pentru sistemul de canalizare şi un altul pentru reabilitarea drumurilor din comună. După realizarea studiilor de fezabilitate, proiectele privind reţeaua de canalizare şi asfaltarea drumurilor vor fi depuse spre finanţare europeană. Atât reţeaua de canalizare, cât şi asfaltarea se vor realiza pe o distanţă de 24 de kilometri, a explicat primarul comunei Saligny. 

Biserica din lemn de la Faclia, pe ultima sută de metri 

Lucrările începute anul trecut la biserica din lemn cu hramul Adormirea Maicii Domnului din localitatea Faclia au avansat, a declarat primarul comunei Saligny, Ion Beiu. „Până în iarna anului trecut am reuşit să turnăm fundaţia. Lucrările la biserică au fost reluate de curând şi s-a ajuns cu construcţia la acoperiş”, a precizat şeful autorităţii locale, care este încrezător că în patru luni biserica va fi finalizată, iar clerul va putea susţine slujbele în noul lăcaş de cult. Potrivit primarului, după finalizarea construcţiei, în funcţie de resursele băneşti avute la dispoziţie, încet-încet, se va realiza pictura, vor fi achiziţionate scaune şi alte obiecte de cult bisericesc. Construirea bisericii a presupus o investiţie de 700.000 de lei. La această dată, enoriaşii din Faclia se roagă într-un lăcaş de cult cu hramul Sfântul Mare Mucenic Dimitrie improvizat într-o casă veche.

Spaţiile de joacă din Ştefan cel Mare şi Faclia vor arăta diferit

Pentru siguranţa copiilor, primarul comunei Saligny lucrează în această perioadă la împrejmuirea locurilor de joacă din localităţile Ştefan cel Mare şi Faclia, amenajate anul trecut. Locul de joacă din satul Ştefan cel Mare se întinde pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi şi se află la intrarea în localitate, în timp ce la Faclia copiii au la dispoziţie un teren de 200 de metri pătraţi (aflat în vecinătatea bisericii), pe care au fost montate tobogane şi leagăne fel de fel. După împrejmuirea celor două locuri de joacă, primarul comunei Saligny are în vedere şi realizarea de spaţii verzi şi montarea unor bănci de odihnă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii