Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se pregăteşte inaugurarea pieţei din Saraiu

ro

12 Sep, 2013 00:00 2682 Marime text
Se apropie o nouă ediţie a Zilelor Comunei Saraiu. Anul trecut, în zilele de 13 şi 14 octombrie, primarul Dorinela Irimia i-a uimit pe localnici cu lucrările de sistematizare a centrului comunei şi cu un impresionant eveniment religios (au fost aduse Moaştele Preacuvioasei Maici Parascheva). Şi de această dată, în cadrul celei de-a doua ediţii a sărbătorii, şefa autorităţii locale va reuşi să aducă în centrul atenţiei tot localitatea.

„Ţintesc să realizez un obiectiv care să fie inaugurat de Zilele Comunei. Este vorba de piaţa din spatele sediului Primăriei”, a precizat primarul Dorinela Irimia. În acest sens, se are în vedere sistematizarea spaţiului prin delimitarea zonei cu trotuare, flori şi pavarea unei suprafeţe de 600 de metri pătraţi. Va fi o piaţă în aer liber, urmând ca deasupra tarabelor să fie montată o structură de fier, acoperită cu tablă lindab de culoare roşie. Cele nouă tarabe vor fi placate cu gresie de exterior, potrivit şefei autorităţii locale. Primarul Dorinela Irimia a mai precizat că are în plan pentru anul viitor amenajarea unei pieţe închise, care se va afla în vecinătatea noii construcţii.

Trebuie precizat că, în paralel cu lucrările de la piaţa de vară, a început extinderea grupului sanitar al Primăriei, care, de acum înainte, va face corp comun cu sediul autorităţii locale. Şi această lucrare va fi realizată până la manifestările dedicate Zilelor Comunei. De asemenea, se lucrează la sediul anexă al Primăriei, unde pe viitor se vor ţine şedinţele Consiliului Local. Tot aici îşi va desfăşura activitatea Serviciul de Asistenţă Socială.
 
„Şcoala trebuie să fie gata până pe 16 septembrie”
 
Lucrările de reabilitare a Şcolii gimnaziale „Nicolae Maraloi” din Saraiu se află pe ultima sută de metri. Era necesar ca acest obiectiv să fie realizat, întrucât şcoala găzduia elevii în condiţii total improprii. Dacă anul trecut, odată cu preluarea mandatului de primar, Dorinela Irimia a reabilitat termic clădirea unităţii şcolare, de curând autoritatea locală a început renovarea interiorului unităţii de învăţământ, lucrare pe care primăriţa speră să o finalizeze până pe data de 16 septembrie, când începe noul an şcolar. „Trebuie să finalizăm această lucrare”, a declarat, ieri, şefa autorităţii locale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii