Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lupte tãtãreşti, de 1 Mai, la Valu lui Traian

ro

18 Apr, 2013 00:00 3589 Marime text
Pe data de 1 mai va avea loc o nouă ediţie a spectacolului tradiţional de kures. Luptele tătăreşti se ţin din anul 2004, în pădurea de la intrarea din comună. Evenimentul este organizat de Consiliul Local Valu lui Traian, în colaborare cu Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR).

Potrivit primarului Florin Mitroi, kures-ul este o tradiţie care este respectă la Valu lui Traian încă din primul său an de mandat, întrucât minoritatea turco-tătară reprezintă 20% din populaţia comunei. Un alt eveniment important pentru localitate va avea loc în zilele următoare. Familiile din Valu lui Traian vor primi în perioada următoare daruri din partea autorităţii locale. Este un gest care se repetă an de an, atât în apropierea Crăciunului, cât şi de Paşte. O echipă formată din angajaţi ai Primăriei Valu lui Traian, căreia i se va alătura şi şeful autorităţii locale, Florin Mitroi, va merge din poartă în poartă pentru a ura cetăţenilor „Paşte fericit!”, dar şi pentru a oferi acestora cadouri.

În total, sunt pregătite 5.000 de pachete, care conţin un kilogram de ulei, un cozonac, un kilogram de făină şi un pui. După Paşte, pe data de 12 mai, cetăţenii sunt invitaţi la picnic. De altfel, această activitate a devenit un obicei în rândul localnicilor de la Valu lui Traian. Potrivit primarului comunei, Florin Mitroi, anul trecut, o mie de persoane au răspuns pozitiv invitaţiei Primăriei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii