Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceul din Nicolae Bălcescu a intrat în reparaţii capitale

ro

30 Mar, 2012 00:00 2670 Marime text
Nicolae_Balcescu_Viorel_Balan_001.jpgPrimarul Viorel Bălan are în desfăşurare zeci de proiecte. Liceul „I. C. Brătianu" a intrat luni în reabilitare, cât de curând elevii se vor putea bucura de existenţa unui miniteren de fotbal, lucrările de pavare vor demara în satul Dorobanţu, iar acestea sunt doar trei dintre priorităţile autorităţii locale din comuna Nicolae Bălcescu pentru această perioadă

Primăria Nicolae Bălescu a dat start săptămâna aceasta lucrărilor de reabilitare a liceului din localitate. Reparaţiile au început luni, iar la anul pe vremea aceasta ele se vor finaliza, a precizat Viorel Bălan, primarul din localitatea Nicolae Bălcescu. „Este vorba de o reabilitare totală. Va fi dată jos tencuiala, vor fi schimbate grinzile, vor fi montate tavane false şi va fi adus mobilier nou", a explicat primarul. Elevii învaţă în continuare în clădirea şcolii. „Am eliberat o aripă a liceului, elevii învaţă în spaţiul rămas disponibil, iar orarul lor nu a fost afectat", a declarat Viorel Bălan. Proiectul privind reparaţiile la şcoală a fost depus în anul 2008 la Ministerul Educaţiei spre finanţare, iar acesta a fost aprobat recent. Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a alocat suma de 2.500.000 de lei pentru lucrare. Clădirea liceului datează de mai bine de o sută de ani, iar până-n prezent nu a mai fost reabilitată. La acest moment, urmează aici cursurile liceale aproximativ 70 de elevi.

Află când va fi gata miniterenul de fotbal

Potrivit edilului, la cele două şcoli generale, la cele trei grădiniţe şi la liceul din localitate învaţă 740 de elevi. Pentru ei, autoritatea locală lucrează în momentul de faţă la amenajarea unui miniteren de fotbal. „Au fost montaţi stâlpii, a fost turnat asfalt, urmează să punem gazon artificial", a explicat primarul Viorel Bălan, care a adăugat că în maxim două săptămâni va fi gata lucrarea. Construirea miniterenului de fotbal a fost posibilă prin alocarea de bani de la bugetul local şi cu sprijinul unor sponsori. Miniterenul este situat pe suprafaţa fostei unităţi preşcolare din localitate. În cazul bazei sportive din localitate, lucrările sunt finalizate în proporţie de 40%. „Vestiarele au fost amenajate şi s-a cărat pământ pentru a o aduce la nivel. Aşteptăm acum să se taseze pământul", a explicat primarul. Pentru construirea bazei sportive, Guvernul României a alocat suma de 850.000 de lei.

În rigolele dintre drumul naţional şi trotuar vor fi plantaţi trandafiri

Localitatea va căpăta un aer primăvăratic. În rigolele dintre drumul naţional şi trotuar va fi pus pământ şi vor fi plantaţi trandafiri, a menţionat Viorel Bălan.

În localitatea Nicolae Bălcescu lucrările de pavare au fost finalizate, dar vor fi demarate şi în satul Dorobaţu. „Până să realizăm această lucrare, copiii erau nevoiţi să meargă pe drumul naţional pentru a ajunge la şcoală. Am reuşit să facem un drum secundar, pavat, cu scăriţe. Acum ei merg pe trotuar şi nu pe stradă, ca înainte", a menţionat primarul. Cu sprijinul şefului autorităţii locale, clădirea Bisericii Sfinţii Constantin şi Elena va fi tencuită şi vor fi montate 75 de geamuri tip termopan. „Din anul 2008 am început lucrările la biserică şi încet-încet reuşim să o finalizăm. Mai avem de montat 12 vitralii, să acoperim clădirea cu tablă şi apoi să demarăm amenajarea în interiorul lăcaşului de cult", a precizat primarul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii