Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gradinita noua la Poarta Alba, finantata de BERD

ro

09 Jul, 2010 04:59 2426 Marime text
Poarta_Alba_primar_Vasile_Delicoti_02.jpgPrimarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, ne-a declarat că grădiniţa pe care plănuia să o construiască în zona parcului din centrul oraşului are şanse să devină realitate.

Edilul a afirmat că s-a aprobat finanţarea acestei investiţii printr-un program derulat la nivel naţional cu fonduri alocate de BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare). „Din informaţiile pe care le am, Ministerul Educaţiei, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean, se va ocupa atât de proiectare, cât şi de execuţie. Pentru grădiniţă noi avem deja un studiu de fezabilitate, pe care îl voi duce şi la Constanţa, la Inspectorat", a afirmat primarul. Acesta a adăugat că este posibil ca până la toamnă să se desfăşoare procedurile de achiziţie, astfel încât lucrările să fie demarate cât mai curând.

Va avea orar prelungit

În judeţul Constanţa există 14 grădiniţe ce vor fi finanţate prin acest program. „Grădiniţa noastră este singura cu orar prelungit din judeţ ce va fi finanţată prin acest program şi cea mai mare ca suprafaţă utilă, având o suprafaţă utilă desfăşurată de 1.400 mp", a precizat primarul Delicoti. Edilul localităţii Poarta Albă plănuia construcţia acestei grădiniţe încă de la începutul mandatului. Grădiniţa veche, aflată la rândul ei în curs de reabilitare, era neîncăpătoare pentru cei aproximativ 100 de preşcolari. Copiii mergeau la grădiniţă în schimburi, astfel încât imobilul nu putea primi aviz sanitar. Acum, copiii din Poarta Albă au şansa de a avea o grădiniţă nouă, situată chiar lângă parc.

O altă prioritate a primarului din Poarta Albă o constituie şi realizarea reţelei de canalizare în localitate. Primăria a depus contestaţie faţă de rezultatul evaluării proiectelor depuse spre finanţare în baza Măsurii 322, în urma căreia proiectul comunei Poarta Albă a fost declarat eligibil, dar nefinanţabil. „Sunt şanse destul de mari pentru a obţine finanţare, însă prioritate au proiectele pentru drumuri şi apoi cele de canalizare. Sunt 61 de proiecte pentru drumuri. Să vedem ce şanse vom avea", a afirmat Vasile Delicoti. Dacă proiectul comunei Poarta Albă va fi declarat în cele din urmă finanţabil, unitatea administrativ-teritorială va primi o finanţare de 2,5 milioane euro, bani pe care îi va utiliza pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, realizarea reţelei de canalizare, construirea unui after-school, reabilitarea interioară şi exterioară a căminului cultural şi dotarea lui cu echipamente de sonorizare şi mobilier.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii