Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Murat - „Bugetul localităţii ajunge doar pentru nouă luni"

ro

17 Feb, 2012 02:20 1933 Marime text
topalu_bani_01.jpgSe anunţă vremuri grele pentru autoritatea locală. Primarul Gheorghe Murat nu are fonduri suficiente pentru a încheia cu bine anul 2012

Consilierii locali din localitatea Topalu s-au întrunit la începutul acestei luni pentru a aproba bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2012. Proiectul de buget, care a trecut de votul consilierilor, la fel ca şi-n alte localităţi, dă fiori aleşilor locali. „Este un buget mult mai mic, de austeritate, care nu este suficient pentru tot anul", a precizat primarul Gheorghe Murat. Şeful autorităţii locale speră că vor veni bani de la Consiliul Judeţean pentru suplimentarea fondurilor, dar şi de la Guvern, la momentul rectificărilor bugetare. Dacă nu va fi ajutat cu bani de la CJC, respectiv de la bugetul de stat, Gheorghe Murat a precizat că bugetul localităţii Topalu ajunge doar pentru nouă luni. Să nu uităm că din bugetul local se asigură plata salariilor profesorilor şi a remuneraţiei celorlalţi bugetari, din aceleaşi fonduri se asigură iluminatul public şi în general întreţinerea unei localităţi, iar la Topalu sunt bani pentru aceste chestiuni doar pentru nouă luni de zile. Dacă Guvernul sau CJC nu vor întinde o mână de ajutor Primăriei, în lipsa banilor necesari, profesorii vor spune adio salariilor pe ultimele trei luni ale anului, iar localnicii vor ajunge să stea în beznă.

Zero lei pentru investiţii...

Cât priveşte alocarea de bani pentru investiţii de la bugetul local, acest lucru este cu neputinţă. Şeful autorităţii locale speră ca şi la acest capitol să primească sprijin din partea Consiliului Judeţean, a Guvernului, dar şi a Uniunii Europene, prin atragerea de fonduri structurale. Dacă i se vor aloca surse de finanţare, primarul Gheorghe Murat îşi doreşte să înceapă lucrările la sistemul de canalizare, dar şi să construiască o eoliană în localitate şi să reabiliteze şcoala generală cu clasele I-VIII din comună. „Am finalizat construcţia staţiei de epurare. În prezent, se lucrează la proiectul privind realizarea reţelei de canalizare. Rămâne să vedem pe ce axă îl accesăm", a explicat primarul. O prioritate pentru 2012 o reprezintă şi montarea unei eoliene pentru iluminatul public, sediul Primăriei şi al şcolii. Primăria va depune în acest sens un proiect la Administraţia Fondului de Mediu. Şcoala generală din localitate, reabilitată până în acest moment pe bucăţi, are nevoie de reparaţii capitale, de grupuri sanitare noi, de acoperiş şi de o nouă instalaţie electrică. Pentru reabilitarea şcolii, care adăposteşte 160 de copii, primarul va solicita fonduri de la Ministerul Educaţiei. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii