Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Chirciu, despre potenţialul turistic al localităţii Oltina

ro

20 Jun, 2013 00:00 3225 Marime text
În cadrul Forumului „Energii curate, Energii verzi. Cernavodă, oraş nuclear dunărean”, desfăşurat zilele trecute la Cernavodă, s-a vorbit şi despre relansarea economică a judeţelor din bazinul Dunării.
În cadrul evenimentului, primarul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu, a prezentat proiectele propuse pentru finanţare europeană, pe care şi-a dori să le realizeze în zona Dunării. Acestea privesc amenajarea unui port turistic şi pescăresc în Oltina, realizarea unui circuit turistic pe Dunăre şi înfiinţarea unui centru de informare turistică la Oltina.

Ieri, şeful autorităţii locale a precizat că proiectul privind amenajarea unui centru de informare turistică a fost depus spre finanţare europeană la finele anului 2011, însă încă nu a primit niciun răspuns cu privire la acest obiectiv. Dacă proiectul va fi declarat finanţabil, primarul comunei Oltina susţine că centrul turistic va fi amenajat în vecinătatea dispensarului din localitate, pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi. Primarul a precizat că există interes din partea localnicilor în privinţa valorificării comunei din punct de vedere turistic.

De altfel, în acest moment se lucrează la reabilitarea unei pensiuni. Referitor la realizarea unui circuit turistic pe Dunăre şi a unui port turistic şi pescăresc, acestea sunt proiecte care ar putea fi dezvoltate în toate localităţile riverane Dunării, nu numai la Oltina, susţine Gheorghe Chirciu. Potrivit primarului, reprezentanţii autorităţilor locale din Oltina, Ostrov, Cernavodă şi Rasova  urmează să poarte discuţii în acest sens şi să iniţieze împreună un proiect pentru atragerea de fonduri europene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii