Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Marele „handicap” al guvernării USL

ro

20 Feb, 2014 00:00 2496 Marime text
La minister, ca la ei acasă! Miniştrii demonstrează că tratează bugetul instituţiilor guvernamentale ca pe bugetul propriu. Potrivit presei centrale, soţul ministrului Muncii primeşte de nouă ani pensie de invaliditate şi indemnizaţie de însoţitor, aceasta deşi jurnaliştii l-au surprins fără însoţitor în timp ce îşi lua nepotul de la grădiniţă.

Nu dădea semne să aibă vreunul dintre defectele de sănătate pentru care a primit timp de nouă ani peste 54.000 de lei numai din indemnizaţia de însoţitor. Domnul în cauză primeşte lunar cu mult peste aşteptările a numeroase persoane cu handicap. Astfel că pensia este de 930 de lei, iar indemnizaţia pentru însoţitor ajunge la 610 lei. Un venit la care cei mulţi cu handicap nici nu visează.
Cum au decis medicii specialişti că el poate fi încadrat la gradul I de handicap? În cererea soţului ministrului apar mai multe boli. Mai precis, acesta acuză probleme grave de locomoţie sau chiar de hrănire, fapt pentru care s-a şi considerat că ar avea nevoie şi de un însoţitor, care în realitate nu îl însoţeşte...

Că tot suntem la Ministerul Muncii, ministerul care acordă subvenţiile pentru încălzire şi alte tipuri de ajutoare sociale, ar fi de cercetat mai amănunţit cum se acordă şi acestea sau mai bine spus ar merita să se facă o verificare pentru a se afla dacă mai există soţi, soţii, mătuşi ale miniştrilor din Guvern pentru care s-a considerat, de asemenea, că merită sprijin financiar de orice fel. Nu este exclus să avem parte şi de alte astfel de cazuri.
Ce este şi mai dureros este că ministrul tace. Întrebat de cele întâmplate, ministrul Muncii a refuzat să ofere clarificări. Tăcerea este uneori cel mai bun răspuns. Însă nu şi în acest caz. Sperăm că doamna ministru va avea argumente să demonstreze contrariul, altfel ar trebui să ne demonstreze tuturor că există demnitate la nivel guvernamental. Iar în această situaţie în care liberalii ameninţă cu ieşirea de la guvernare, cel puţin plecarea ministrului Muncii pare a fi inevitabilă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii