Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu implicarea primarului Gheorghe Hânsă Transport gratuit Cernavodă - Medgidia pentru persoanele asistate

ro

29 Jun, 2012 01:54 3215 Marime text
cernavoda11.jpgPrimarul Gheorghe Hânsă nu a întârziat să răspundă solicitării persoanelor fără posibilităţi financiare din Cernavodă şi a pus la dispoziţia acestora transport gratuit pentru deplasarea lor la punctele de lucru ale instituţiilor deconcentrate din Medgidia.

Asistaţii social din oraşul Cernavodă au fost nevoiţi în ultimii patru ani să facă naveta la Medgidia pentru a putea intra în posesia ajutorului social. Altfel spus, unii dintre ei plăteau 20-30 de lei lunar pentru navetă ca să le intre în casă un ajutor social în cuantum de 90 de lei. „În ultimii patru ani am pierdut prin desfiinţarea punctelor de lucru ale instituţiilor deconcentrate atât AJOFM-ul cât şi Casa de Pensii.

 cernavoda1.jpgOamenii sunt nevoiţi de atunci să se deplaseze la Medgidia pentru procurarea sau depunerea diferitelor documente. Când Guvernul a solicitat reducerea numărului de bugetari, pe fostul primar (n.r. social-democrata Mariana Mircea) nu l-a interesat ce se întâmplă şi a desfiinţat punctele de lucru de la Cernavodă, şi cei mai săraci au fost puşi pe drum, tocmai până la Medgidia, fără a fi ajutaţi în vreun fel", a explicat primarul liberal Gheorghe Hânsă. Ieri, problema nevoiaşilor a fost parţial rezolvată. Mai precis, primarul a pus la dispoziţia celor 60 de persoane asistate social în mod gratuit un mijloc de transport în comun. Gheorghe Hânsă a explicat că autobuzul se va deplasa săptămânal la Medgidia până când el va reuşi să redeschidă la Cernavodă punctele de lucru ale instituţiilor deconcentrate - puncte de lucru ce au fost înfiinţate într-un mandat anterior tot de primarul Gheorghe Hânsă.

Localnicii i-au mulţumit edilului

Localnicii i-au mulţumit primarului pentru ajutorul acordat, apreciind că Hânsă şi-a respectat astfel o altă promisiune făcută în campania electorală. Printre lucrurile făgăduite localnicilor şi deja împlinite se numără şi deschiderea porţilor de acces ale Primăriei, care, potrivit localnicilor, timp de patru ani, în perioada mandatului Marianei Mircea, au fost închise. Hânsă a promis şi că va menţine permanent dialogul cu electoratul. Urmarea? În fiecare marţi, de la ora 14.00, primarul are program de audienţe cu publicul. Primarul Gheorghe Hânsă se implică în aceste zile şi pentru a rezolva într-un timp cât mai scurt maldărul de dosare ale localnicilor lăsate nerezolvate de fosta administraţie. „Cetăţenii aşteaptă un răspuns, aceste dosare stau pe masă de luni de zile. Vom lucra până le vom rezolva pe toate", a explicat primarul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii