Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cîrjaliu pregăteşte inaugurarea grădiniţei şi a creşei

ro

27 Apr, 2012 02:02 2171 Marime text
Agigea_-Cristian_Carjaliu_01.jpgPrichindeii din Lazu vor avea o grădiniţă nouă, construită după ultimele standarde de confort. Mămicile din Lazu şi din Agigea vor avea unde să-şi lase copiii pe perioada orelor de muncă, întrucât autoritatea locală va inaugura creşa din Agigea. Instituţia va favoriza crearea de noi locuri de muncă.

Prichindeii din Lazu vor învăţa cât de curând într-o grădiniţă nou construită. Pentru realizarea unităţii preşcolare, autoritatea locală a investit de la bugetul local suma de 1,2 milioane de lei. Potrivit primarului Cristian Cîrjaliu, grădiniţa este prevăzută cu trei săli de clasă şi va fi inaugurată în data de 30 mai. „Localitatea Lazu nu avea o grădiniţă. Copiii făceau lecţiile într-o clădire veche, iar la ultima expertiză s-a constatat că cei mici învaţă într-un spaţiu nesigur. De aceea, am decis să construiesc pentru ei o grădiniţă", a declarat primarul Cristian Cîrjaliu. Pentru că structura vechii clădiri era şubrezită, autoritatea locală a decis în toamna anului trecut să-i mute provizoriu pe copiii în sala de sport din Lazu. Vechea clădire era prevăzută cu trei săli de clasă şi o debara, în care învăţau grupa mijlocie şi grupa mare, dar şi copiii claselor I-IV din satul Lazu. Întrucât cei mici au fost mutaţi într-un spaţiu improvizat în sala de sport, elevii aflaţi în clasele primare au fost transferaţi la Şcoala „Ion Borcea" din Agigea. Autoritatea locală a pus la dispoziţia copiilor un microbuz, care îi transportă zilnic la şcoală.

Creşa a costat 1,6 milioane de euro

Mămicile din Agigea pot respira uşurate. Cât de curând, va avea loc recepţia lucrării „Creşă în comuna Agigea". Clădirea este prevăzută cu nouă săli de clasă, iar construirea ei a fost posibilă cu bani de la Consiliul Judeţean Constanţa. Primarul Cristian Cîrjaliu a precizat că CJC a suportat integral finanţarea construcţiei, fiind alocată în acest sens suma de 1,6 milioane de lei. Inaugurarea primei creşe de la Agigea va avea loc în data de 5 iunie şi va favoriza crearea de noi locuri de muncă. „Această creşă deserveşte atât comuna Agigea, cât şi localitatea Lazu. Instituţia va fi subordonată Consiliului Local. După inaugurare, vom organiza concursuri pentru ocuparea funcţiei de director şi pentru angajarea de personal", a mărturisit primarul Cristian Cîrjaliu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii