Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de mii de români au participat la parada de la Sibiu

ro

01 Dec, 2015 16:37 1646 Marime text
La Sibiu, românii au ieşit în număr foarte mare în stradă. Peste 15.000 de oameni au asistat la manifestările prilejuite de Ziua Naţională. Totul a început cu o şedinţă solemnă organizată la Sala Thalia şi la care au participat reprezentanţi ai tuturor instituţiilor din oraş.
Apoi s-au depus coroane, a avut loc o paradă militară la care au participat 1.100 de militari şi au urmărit echipajele canine cu care au defilat militarii. Spre seară, sibienii vor participa la un spectacol folcloric şi la un concert susţinut de Filarmonica de Stat.
Potrivit organizatorilor, la paradă au participat aproximativ 1.100 de militari, 92 de echipamente şi tehnică militară şi 13 câini special dresaţi. Echipajele canine de la Centrul Chinologic Sibiu, singurul centru din ţară care pregăteşte câini de serviciu pentru structurile MAI, s-au bucurat de o atenţie specială din partea publicului, fiind aplaudate minute în şir.
 
Organizatorii anunţaseră participarea a şase aeronave militare la paradă, însă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, cu vânt puternic, acestea nu au mai fost folosite.
 
Şi la Arad, autorităţile au organizat, în ultimele zile, mai multe manifestări dedicate Zilei Naţionale, respectiv manifestări culturale, sportive şi spectacole.
Şi la Timişoara, sute de persoane, majoritatea copii, s-au adunat în Parcul Central de lângă Catedrala Mitropolitană, unde reprezentanţii autorităţilor locale au ţinut discursuri şi au depus coroane de flori.


sursa foto: turism.sibiu.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii