Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

1 Decembrie la Constanța Ziua Națională a României va fi sărbătorită și la malul mării!

ro

01 Dec, 2015 10:56 2168 Marime text
Constănțenii se alătură marilor manifestații organizate în celelalte orașe ale țării: vernisaje, expoziții, recitaluri, ansambluri folclorice și concerte folk, rock și hip hop vor ridica inimile românilor. Locul de desfășurare este unul simbolic, la Harta Mozaic din Parcul Primăriei, locul unde s-au aprins lumânări pentru sufletele victimelor de la Colectiv.

Vă prezentăm mai jos, o parte dintre artiștii care vor saluta Constanța în cadrul manifestărilor: folkistul Cristian Munteanu și interpreții de muzică populară: Maria Spînu și Gheorghe Luca. Dupa ora 19.00, se vor organiza și concerte hip hop și rock cu mesaj identitar, susținute de Deaibes Antony MarkOne1, Secțiunea Sălăjan.

Motivele pentru care, în acest an, manifestațiile și concertele de Ziua Națională au fost organizate de grupul activiștilor Constanța Colectiv de la Harta Mozaic - care au însuflețit manifestațiile anticorupție din ultima lună - este unul sensibil: este un gest de respect pentru românii care nu se lasă transformați în statistici de marketing pentru acele malluri ridicate pe spațiile verzi, care confiscă sărbătorile pentru a le transforma în campanii publicitare și profit!

„Refuzăm ca sărbătorile naționale să ne fie confiscate de activitățile comerciale din malluri! Nu mai suportăm ca la sărbătorile naționale să vedem cozi interminabile la fasole și cârnați, unde sunt umiliți oamenii loviți de sărăcie, corupție, incompetență și lipsa de responsabilitate a guvernanților. Este un apel la unitate pentru recâștigarea demnității!!!”, susțin organizatorii evenimentului de la Constanța, activiștii de la Constanța Colectiv. În funcție de parcursul evenimentelor care se organizează simultan la Alba Iulia și București, este posibil ca după ora 17.00 și la Constanța să se scandeze la unison cu vocea străzii din toată țară, avertizează organizatorii evenimentului de la malul mării.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii