Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un cămin cultural reabilitat la Cochirleni, un vis intangibil. Construcţia trebuie dărâmată şi reclădită

ro

15 Oct, 2015 00:00 3012 Marime text
 

Reabilitarea căminului cultural din Cochirleni, un proiect mai vechi al administraţiei publice locale, va rămâne doar la stadiul acesta: de proiect. Primarul comunei Rasova, de care aparţine teritorial satul Cochirleni, este dezamăgit că nu poate duce la bun sfârşit această promisiune făcută consătenilor săi, aşa cum şi-ar fi dorit. Mai exact, gospodarul-şef le-a promis locuitorilor din Cochirleni că administraţia publică locală va reabilita căminul cultural.
 
Se alocaseră deja banii - 150.000 de lei - pentru aceste lucrări, însă speranţele primarului s-au ruinat. „Am avut o expertiză tehnică, iar în urma analizelor, s-a stabilit că sediul este mult prea vechi, iar structura de rezistenţă este afectată, astfel că nu ar suporta lucrările de reabilitare. Drept urmare, singura posibilitate este aceea de a desfiinţa actualul sediu şi de a construi din temelii altul nou“, a spus primarul Dorel Alexandru.
 
Însă cum uneori să strici poate fi mai scump decât să construieşti, primarul nu ştie cum să facă astfel încât să îşi respecte promisiunea. „Evident, pentru această operaţiune, avem nevoie de un buget mult mai mare. Suma de 150.000 de lei alocată iniţial cred că nu va fi acum de ajuns nici măcar pentru operaţiunile de desfiinţare. Căutăm însă soluţii, pentru a le putea asigura această clădire locuitorilor din Cochirleni“, a explicat primarul comunei Rasova, Dorel Alexandru.



La Rasova, proiectul reţelei de canalizare ar putea fi reluat în scurt timp. Cel puţin asta speră primarul Dorel Alexandru, care aşteaptă noile avize pentru continuarea lucrărilor. „A trebuit să modificăm întrucâtva proiectul, am cuprins alte străzi în proiect, astfel că este nevoie din nou de unele semnături şi avize de la minister. Sperăm ca, zilele acestea, să primim mai multe informaţii de la minister“, a explicat Dorel Alexandru.
 
În altă ordine de idei, la Rasova, administraţia publică locală s-a apucat de reabilitarea drumurilor pe care a fost deja introdusă reţeaua de canalizare printr-un proiect european. „Am început să pietruim străzile pe care am intervenit pentru introducerea reţelei de canalizare. Vor fi reabilitate, astfel, toate străzile care au fost afectate de-a lungul timpului atât de lucrările de canalizare, cât şi de inundaţii şi alunecări de teren“, a mai spus primarul Dorel Alexandru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii