Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toate drumurile din comună, pietruite Parcul Central Lumina, inaugurat pe 5 mai

ro

07 Apr, 2016 00:00 3191 Marime text


Pentru că vremea s-a încălzit, iar soarele stă mai mult pe cer, începând de luna trecută, autorităţile locale au demarat lucrările aferente proiectelor pentru care au obţinut finanţare. Acelaşi lucru se întâmplă şi în comuna Lumina, unde administraţia a hotărât să inaugureze Parcul Central din localitate, în ultima lună de primăvară.
 

„Lucrările la acest parc sunt, în mare parte, gata. Trotuarele au fost turnate, băncuţele au fost amplasate, florile sunt şi ele plantate. Tot ce trebuie să mai facem este să montăm câteva tobogane şi alte lucruri necesare recreerii copiilor. Pentru acest proiect, administraţia locală a investit peste 1,2 milioane de lei noi. Împreună cu Consiliul Local Lumina, am stabilit să inaugurăm parcul în data de 5 mai“, a declarat primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru. Acesta va fi darul pentru comunitate de Ziua Comunei, celebrată în luna lui Florar.

 
Parcul, situat în centrul localităţii Lumina, are o suprafaţă de 3.400 de metri pătraţi şi trebuia să fie inaugurat în toamna anului trecut. Din cauza vremii geroase, lucrările au fost sistate şi au fost reluate în această primăvară.

 
Alte trei proiecte derulate de autoritatea publică locală a comunei Lumina au obţinut finanţare, iar lucrările au şi început. Mai exact, administraţia locală va primi patru milioane de euro de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru introducerea alimentării cu apă potabilă în localitatea Sibioara, introducerea reţelei de canalizare şi construirea unei staţii de epurare la Oituz şi asfaltarea mai multor străzi din comuna Lumina.
 

„La toate cele trei proiecte se lucrează. De exemplu, la strada Narciselor suntem în plin proces de pietruire, iar străzile Câmpului şi 22 Decembrie le pregătim pentru asfaltare, care se va produce, cel mai probabil, săptămâna viitoare. Pentru strada Narciselor, mai aşteptăm şi avizul Inspectoratului de Stat în Construcţii“, a mai spus gospodarul-şef Dumitru Chiru.


De asemenea, în această perioadă, se pietruiesc toate drumurile din satele Oituz şi Sibioara. Administraţia locală îşi doreşte ca lucrările aferente acestor obiective, începute în 2014, să fie finalizate în acest an. La toate aceste proiecte, finanţate de MDRAP, Primăria Lumina a venit cu o cofinanţare de 2%, conform şefului administraţiei publice locale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii